tirsdag 31. august 2010

Jeg velger meg høsten!

h%C3%B8st1[1]

Høsten har alltid vært den årstiden jeg har likt aller best. Ofte har det vært slik at høsten har startet med noe nytt, eller tanker om noe nytt. Dager med regn, eller det aller beste, klare dager med sol.

“Som du sår skal du høste” sier jo litt om symbolikken i årstiden. Men det er jo også slik at høsten er årstiden hvor naturen allerede forbereder seg til neste vår.

For meg vil denne høsten innebære endringer, hvor jeg forhåpentligvis vil komme nærmere det jeg skal bruke de kommende åra på! Takk for alle hyggelige tips og kommentarer til mine forrige innlegg.

fredag 27. august 2010

Gjenbruk av T-skjorter

Da er gjenbruksteppe mitt av gamle T-skjorter ferdig heklet. Det regnet ute, men tok allikevel turen for å fotografere teppet. Godt med en liten tur!

teppe4[1]

Slik gjorde jeg det:

Finn ca. 8 - 10 T-skjorter som du har tenkt å kaste.
Klipp dem opp i strimler på ca 0,5 – 1.0 cm bredde.
Jeg klippet ikke fram og tilbake, men i ovale sirkler.
Legg opp antall ønskede masker med en litt tykk heklenål.
Brukte nr. 15, men bruk gjerne mindre for mer kompakt resultat.
Heklet fastmasker fram og tilbake til ønsket lengde.
Ender hekles inn, ved å legge endene av stoffet langs der du hekler.

teppe2[1]

Et tips til slutt er at når en starter med en ny farge, forsvinner maska litt, og da er det fort gjort å hoppe forbi den i neste omgang. Pass på dette, slik at ikke teppet blir smalere og smalere. Må innrømme at mitt teppe er noe smalere i den ene enden!

teppe6[1]

Det er litt morsomt med et teppe der en kjenner igjen de ulike T-skjortene. Et teppe med verdi på mange måter.

onsdag 25. august 2010

Langs veien

bl%C3%A51[1]

Langs veien
sol og kveld
blomster og høst
farge og klarhet.

søndag 22. august 2010

Minner fra dagen

gamle%20hvam18[1]gamle%20hvam9a[1]gamle%20hvam16a[1]

Minner fra dagens deltakelse på Gamle Hvamsdagen. Dagen gikk stort sett med til salg av rømmegrøt, vafler og kaffe. Men jeg fikk også tid til å titte litt rundt på husflid, håndverk og dyr.

fredag 20. august 2010

Herlig å være ferdig

Endelig er dette pleddet ferdig heklet. Har holdt på med det gjennom sommeren. Dette er et av de pledda som jeg har brukt lengst tid på.

pledd3[2]pledd[1]

OPPSKRIFT

Hekl 4 luftmasker som hekles sammen med en kjedemaske

1. omg. 3 staver (første stav hekles som 3 luftm.), 3 luftm., gjenta 3 ganger.

2. omg. 1 stav i hver stav, 2 staver + 3 luftmasker + 2 staver i hjørnene.

3., 4., og 5. omgang hekles på samme måte.

Jeg har valgt å ha samme farge på siste omgang på alle rutene. Rutene er sydd sammen.

Herlig å være ferdig med noe, da det betyr at noe nytt kan begynne. God helg alle som er innom. Setter stor pris på inspirasjon, kommunikasjon og kommentarer.

søndag 15. august 2010

Fargevalg

blomst1[1]blomst[1]

Skulle jeg valgt meg noen farger akkurat nå, så må det bli disse.

mandag 9. august 2010

Gjenbruk

gjenbruk[1]

Gamle T-skjorter klippes og rives opp i filler. Jeg skal bruke det til å hekle noe, muligens et gulvteppe. Og den gamle bollen som ble brukt til salting av kjøtt, kan brukes til oppbevaring eller rett og slett som pynt.

gjenbruk2[1]

søndag 8. august 2010

Søndag

s%C3%B8ndag3a[1] s%C3%B8ndag2a[1] s%C3%B8ndag1a[1]

Det er sol, det er søndag og en helt ny og ubrukt dag ligger foran meg.

lørdag 7. august 2010

Starten

spindelvev[1]

Starten på en idé.

Øyeblikk

solnedgang[1]gammel3[1]

Jeg får tid til å se og tenke litt når jeg går turer. Jeg har startet med å gå en tur hver dag, og noen ganger blir kameraet med som følge. I disse dager har jeg ikke så mye å fortelle om på bloggen min.

Dagene går til rydding av hele huset, sommersysler og forberedelse til høstens oppgaver. Prøver ikke å utsette ting, men jobber sakte og sikkert mot nye mål.

Hvert øyeblikk er flunkende nytt. Det jeg velger nå blir min fremtid.

onsdag 4. august 2010

Nostalgi

nostalgi1[1]nostalgi[1]

Litt nostalgi med rips og hekla duk. Rips ble mye brukt som dessert tidligere, men nå er det ikke like lett å få noen til å spise rips. Litt synd det, og kanskje jeg ikke skal gi meg helt enda. Vaniljesaus vil nok gjøre susen! En periode heklet jeg mange duker, de fleste i hvitt bomullsgarn. Etter å ha ryddet, er det nok denne i grønt som faller mest i smak i dag.

mandag 2. august 2010

En uønsket blomst

blomst[1]blomst1[1]

Jeg trodde jeg hadde kommet over en vakker og sjelden blomst på min lille spasertur i går. I forrige innlegg har jeg bilde av denne blomsten, og fikk et tips om at det kanskje kunne være den svartelistede kjempespringfrø. Kanskje er den sjelden, men den er uønsket i norsk natur, da den tar mye plass og ødelegger vekstgrunnlaget for den opprinnelige vegetasjonen. Ja, ja det er ikke bare å være en uønsket blomst!

søndag 1. august 2010

Velkommen august

August er god måned for oppsummering og planlegging av nye oppgaver. Ettermiddagen ble avsluttet med en liten spasertur i nabolaget. Det har vært mye regn i det siste, men det ser ut som det lysner litt opp nå.

august1[1]august3[1]august6[3]

En liten tur gjør godt for tankene, oppsummeringer kan gjøres og også en erkjænnelse av at det er helt i orden at det har blitt august. En måned hvor den gode hverdagen er tilbake. Liker hverdager!