tirsdag 8. september 2009

Hvordan få bildene større?

Nå håper jeg det er noen som kan hjelpe meg litt. Jeg har laget teksten litt bredere i bloggen, og ønsker at noen av bildene skal ha samme bredde.

Bildene lastes over i det største formatet fra opprinnelig størrelse 4272 x 2848 px. Når de kommer i bloggen legger de seg i størrelse 400 x 267 px, som vist på første og tredje bilde. Deretter går jeg inn i html-koden for innlegget og endrer størrelsen til 470 x 313 px, som vist i andre og fjerde bilde.

Men det som skjer, er at de bildene som jeg har gjort større blir så matte og kornete!

Jeg blir svært takknemlig hvis det er noen som kan hjelpe meg. Ikke vær redd for å si ifra hvis det er noe med selve bildekvaliteten. Men det er jo sånn at hvis jeg ser bilde i den største størrelsen i PhotoScape blir de ikke matte og kornete.

8 kommentarer:

Hobbygåsa sa...

Jeg vet ikke det med fargene, men tror jeg kan gi det et råd om noe annet... Hvis du laster opp så store bilder i bloggen din vil du fort bruke opp all plassen du har til rådighet, og du må begynne å slette bilder for å få postet nye - eller begynne å ta bildene fra f.eks Flickr. Resize de før du laster opp er mitt råd. Her er en link til et innlegg om å endre bildestørelse, kanskje det kan hjelpe deg... http://moseplassen.com/2008/09/blogspot-hvordan-stoerre-bilder-innlegg/
Hun har mange andre blogtips også. Lykke til! Bildene dine er forresten nydelige!

Synnøve Olava sa...

Hei!
Sjekk denne linken..., her tror jeg du skal få svare på hvordan du kan få større bilder på bloggen din!

Nyyydelige bilder... :O)

Synnøve Olava sa...

Glemte å legge med linken... *blush*...

http://moseplassen.com/2008/07/tips-til-andre-bloggere-p-blogspot/

merete sa...

Hei!
En annen enkel måte å gjøre det på, som jeg har tatt i bruk for ikke så lenge siden, er å bruke Windows Live Writer! Før skrev jeg direkte i blogspot sin "innlegg"del. Det går jeg utifra du gjør nå? Men da fikk jeg mange lignende problemer som dette. Så jeg syns det er mye bedre å bruke Live Writer! Dette kan man laste ned (gratis) her--> http://windowslivewriter.spaces.live.com/
Her kan man legge bildene akkurat hvor man vil, den størrelsen man vil og legge til litt ekstra funskjoner som skygger o.l. Det fungerer sånn at du "kobler" bloggen din til Writer og etter at du har skrevet innlegget sender det det til bloggen! Enkelt! Det er veldig lett å bruke. Jeg er bare ikke så flink å forklare her! Hehe... Men jeg anbefaler å teste det!
~merete

Synnøve Olava sa...

ja, jeg bruker også live writer(husket ikke navnet i sted da jeg var på jobb) det var egentlig det jeg ville frem til også...

Ha en fin kveld!

Melusine sa...

Selv pleier jeg alltid å forminske bildene i et fotoredigeringsprogram før de lastes opp på bloggen :)

linsky sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Donald sa...

Jeg formindsker også billeder inden jeg uploader til "dax2.wordpress.com". Når jeg indsætter dem i "full size" er de blevet formindsket af "wordpress" serveren.

Jeg er nødt til manuelt at lave links fra websiden til det originale billede eller billedet, som jeg har uploadet.

Det er klart bedst at formindske en del inden man uploader.