tirsdag 1. september 2009

På tur til et lite småbruk

Turen går til arbeidersmåbruket Furuseth. Det er søndag, sol og klart fint høstvær med noe vind. På bloggen min skriver jeg at jeg skal ut en tur for å finne en admiral, som er en stor flott sommerfugl.

Arbeidersmåbruket Furuseth er et miniatyrgårdsbruk med sju små bygninger som er bevart nesten uendret siden arbeidet startet med å anlegge det i 1909.

Noe av det første jeg ser når jeg kommer til småbruket er en admiral, ser du nøye på dette bildet vil du finne den flotte sommerfuglen. Nærmere enn dette kom jeg ikke!

Admiraler er glade i plantesafter, slik som fra sår i barken på bjørketrær eller fra gjærende nedfallsfrukt om høsten. Om saften inneholder alkohol kan sommerfuglene bli ganske berusede, slik at man lett kan plukke dem opp!

På turen tok jeg mange bilder av husene. Syns det kan være litt vanskelig å ta bilder av hus, blir litt i tvil hvilke linje jeg skal bruke for å få bildet rett. Håper kurset jeg skal på lærer meg mer om dette.

Samme motiv, men i ulike versjoner.

På turen ble det jo også tatt en del nærbilder av blomstene som vokser på småbruket. Det er alltid spennende å komme tilbake å se hvordan blomstene har endret seg og skapt nye muligheter i kameraet.


Her er hovedhuset på småbruket. Huset blir brukt aktivt, og her er det hyggelig å være! Ønsker du mer informasjon om arbeidsmåbruket Furuseth kan du gå inn på denne siden til Akershusmuseet.

Takk for at du ble med på turen!

4 kommentarer:

Donald sa...

Dejlig tur! Der er også nogle enkelte egnsmuseer her i Danmark, men jeg tror der er flere i Norge og Sverige.

Jeg synes også, at huse kan være vanskelige at fotografere. Egentlig skal man langt væk og have en lille synsvinkel for at linierne bliver "rette", og så må man ikke pege op eller ned. Men virkeligheden er jo anderledes! Man ser jo ofte op eller ned.

Hvis et billede er særlig slemt bruger jeg "GIMP" billed-værktøj til at rette op på perspektivet, men det er ikke nødvendigt med de smukke billeder, du har taget :-)

Petunia sa...

Så kjempefint at du tok oppfordringen min. Det var nettopp dette jeg ønsket! Inspirere folk til å komme seg ut på tur med kamera for å lage et innlegg som igjen kunne inspirere meg. Det gjorde absolutt bildene dine! Nydelige!!!
Takk skal du ha!

linsky sa...

Så nydelige bilder! :-D
Jeg likte spesielt godt det der solen skinner gejnnom grenene over den lille røde stua.

Anonym sa...

Herlig tur. Takk for titten!! :D