lørdag 3. oktober 2009

Tilbake til renningen

Først vil jeg takke alle som følger mitt veveprosjekt, og som gir meg positive og konstruktive tilbakemeldinger! Har vevd før, men det er lenge siden, og husker ikke mye av selve arbeidet med å sette opp en vev.

Jeg er med i et prøveprosjekt for å teste ut et elæringsprogram i veving. I tillegg så testes det ut et tilsvarende program for strikking. Er du interessert i å lære veving eller strikking kan du få mer informasjon om det internasjonale prosjektet på Ilearncraft.

I prosjektet har jeg kommunikasjon med kursleder på mail. Og den siste uka har jeg hatt mange spørsmål, og kunne derfor ikke vært henne foruten. Hun er oppmuntrende, dyktig og gir gode svar.

vev1

Forrige gang jeg skrev om veveprosjektet var neste oppgave å ta renningen av rennebommen. Jeg begynte nedflettingen fra bunnen der skillet var. Da jeg skulle gå videre for å tre i vevskjeen så jeg at dette kunne umulig bli riktig. Og det var det ikke. Måtte ta opp nedflettingen og gjøre det på nytt.

vev2

Her er skillespiler satt inn i skillet og renningen lagt på et bord. Symaskinen kom endelig til nytte og ble satt over renningen, slik at den kunne ligge stødig. Jeg har ikke sveipekam, så brukte selve vevskjeen. Førte renningen med en skjekrok gjennom vevskjeen med 4 tråder i hvert 4. tind, og deretter rundt en kjepp.

vev13vev12 vev6vev10

Kaffe og radio hører med til arbeidet. På det siste bildet kommer det fram at renningen foreløpig ikke er helt jevn, skal prøve å justere den når jeg skal til med sveipingen.

Neste oppgave er å flytte skillepinnene på den andre siden av skjeen, deretter feste alt godt til veven og sveipe renningen på garnbommen.

10 kommentarer:

Mia sa...

Symaskin ??!!! Så smart, jeg gikk løs med gamle familjebiblar og tunge vaser, tenkte aldri på synaskin, men den er jo tung ! Takk for tipset, det kommer godt med og lykke til videre :)

Bodil sa...

Kjekt å følgja med på vevinga di. Det blir nok eit fint sjal. Ha ein fin kveld .)

Birgitta sa...

Hej! Jag använder också symaskin som tyngd när jag förskedar. Det är jättebra med den tyngden och den står still. Lycka till med pådragningen av varpen nu.
Ha en skön helg.
Kram Birgitta

Anonym sa...

Jeg blir skikkelig imponert over alle som vever! Du er flink! har aldri vevd jeg men det ligger en stor vev i mange deler på bryggerhuset, kanskje jeg skal begynne å veve en gang jeg får bedre tid.....? ha en fin lørdagskveld!

charlotte sa...

Dette ser kjempebra ut! Du er tøff som hiver deg uti dette på egenhånd, lykke til med neste trinn!

Quiltefia sa...

Dette ser spennende og helt uforståelig ut!! Jeg hadde en bordvev en gang, men den endte på et loppemarked.....

karna sa...

Så koselig blogg du har, med masse spennende lesing og fine bilder. Kommer igjen og ser på vevinga di.

Synnøve Olava sa...

Hei!
har vært med å satt opp en renning en gang jeg også, jeg husker at det var ikke noen enkel jobb, ihvertefall ikke alene. Syns du er tøff som gyver på dette uten fysisk hjelp, enda godt at du har en så dyktig kursleder som du kan spørre om råd!

Regner med at tålmodigheten blir satt på prøve!

Ønsker deg en strålende søndag!

Hobbygåsa sa...

Det ser vanskelig ut syntes jeg, vet ikke om min utålmodighet hadde klart et prosjekt som dette :-) Men jeg følger ivrig med, for det ser veldig gøy ut også :-)

merethe sa...

Har du gjort dette før? Jeg har en vev som skal settes opp,men tror jeg må få hjelp av en som kan vev. Har ingen peiling :) men jeg skal lære meg å veve. :))