tirsdag 9. mars 2010

Når trådene ikke er på plass

Jeg har laget en liten prøvelapp til mitt neste vevarbeid. Slik det ser ut nå, går det mot at jeg vever et skjerf i rutemønster. Jeg kommer til å lage en renning med fire tråder pr. cm. Det blir to tråder sort og noen flere tråder rosa enn i prøvelappen.

renningrenning1renning3renning5

I dag har jeg tenkt litt på dette med blogging. Tenker jo noen ganger at noen syns kanskje det er litt merkelig å legge ut små og store ting på en blogg, en blogg som alle kan gå inn på. Når disse tankene kommer, må jeg tenke gjennom hvorfor jeg blogger.

Bloggen er med på å bidra til at jeg ser meg selv, det gir motivasjon å samle tanker og bilder i et format, det er berikende å få kommentarer og å bli kjent med og inspirert av andre. Og ved å være en del av utveksling av tanker, ideer og kreativitet blir en selv et mer bevisst menneske. Tenker at jeg forsøker å være meg selv i bloggen, jeg forsøker ikke å spille en rolle, og at alt det positive ikke skal overskygge at noen kanskje ikke syns om et slik format for kommunikasjon.

Ønsker alle som er innom en riktig god og positiv dag!

13 kommentarer:

duBedåre sa...

Oy, det kommer til å bli et flott sjerf! Mamma og Mormor har drevet mye med veving, men jeg har aldri prøvd meg. Merker stadig at fristelsen er der. Takk for god inspirasjon uansett!! For i likhet med deg syns jeg bloggingen er et unikt medium for utveksling av ideer og inspirasjon. En fin måte å lære nye teknikker, finne mønstre og oppskrifter, og å "bli kjent med" likesinnede. De som ikke liker dette mediet kan jo rett og slett holde seg ute fra det? Vi tvinger jo ikke akkurat bloggen vår på noen?

Ha en fortreffelig dag, håper det er sol på din kant av verden også! (hvornå det er hen?)
(o:

Serafin sa...

Ser ut som om det blir et nydelig skjerf.. Jeg kjenner det klør i fingrene etter å veve. Har ikke vevd siden jeg gikk vevlinje på folkehøgskole for altfor mange år siden, og elsket det den gangen..

MiA sa...

Smart sätt att göra prov på innan du väver. Och snyggt blir det med det svart/vita!

Om bloggandet tänker jag, att jag spelar inte någon roll när jag bloggar. Men jag visar inte alla sidor av mej själv och mitt liv. Bloggen handlar om inspiration för mej själv och för de som vill läsa. Livet är mycket mer än så, men det behöver ju inte hela världen läsa om (inte hos mej iallfall):)

Ha det gott!
MiA

Rigmor sa...

det kommer til å bli ett fint skjerf :)
Jeg oppdaget bloggen din for ikke så lenge siden, jeg kikker med på bloggenes bilder. og så leser jeg teksten, og du har utrolig fine bilder :) Har lest meg bakover en god del, og det er trivsel som gjør at jeg stikker innom igjen!! Inspirasjonen deler du med andre, og det er jo kjempe flott :)
ha en fin dag!

Madame sa...

Jeg synes, det er nogle gode tanker du har gjort dig om det at skrive blog - og jeg genkender mine egne overvejelser. Og der vil jo altid være en del, vi aldrig nævner, fordi vi ved, at mange læser med.
Jeg synes dit tørklæde bliver meget smukt! Det er yndige farver og elegant i al sin enkelhed :-)
Klem og god tirsdag til dig!

Quiltefia sa...

Hei Turid!! Jeg synes bloggingen din er veldig bra for oss som leser den!! Du er personlig, og du byr på deg selv.... Og så tar du innmari fine bilder.....Ha en fin dag!! klem Annekari:-)

Jeannette Mariae sa...

Jeg håber du fortsætter med at være dig her på bloggen.

Smukt og enkelt er det nye vævestykke. Fine billeder.

Kærlig hilsen Jeannette Mariae ;-)

Marianne sa...

hei
takk for en flott side
dette med blogging er nytt for meg og jeg tenker de samme tankene som du deler i bloggen din. det er godt å vite at flere tenker slik.
for min egen del har jeg blitt så inspirert ulike blogger at jeg selv ønsket å inspirere andre. og det er kanskje det det hele handler om - å gi og ta - gjennom ulike kanaler...
jeg håper i alle fall du fortsetter med å inspirere og håper at du blir inspirert tilbake...

ha en fortryllende dag

Mia sa...

Provlapp, det har jag aldrig gjort, men jag ser ju att det lönar sig. Det ser ju jättebra ut, svart och vitt, klassisk eleganse. Skulle jag ha haft en blogg skulle jag ha något viktigt att säga, sa min bror till mig. Ok, det är hans val, din blogg är ditt val, och att vi andra sätter pris på din existens har du nog redan förstått. Bara fortsätt som du är, tycker jag. Det fina är ju just att det inte finns några regler för hur en blogg ska utformas eller vad den ska innehålla, flerfaldet är väl det som tilltalar mig mest, tror jag, kanske, vet inte helt.. Men jag sätter pris på din sida :)

Birgitta sa...

Det är alltid roligt att titta in till dej och se dina olika projekt.
Ha det gott.
Kram birgitta

charlotte sa...

Det blir spennende å se renninga! Jeg liker bloggen din kjempegodt. Jeg opplever at de som er negativ til blogging som regel er personer som verken leser blogger eller blogger selv, har ofte noen merkelige forestillinger om oss bloggere. Men jeg har bestemt meg å ikke bry meg om det. Blogging er kjempeflott, og veldig inspirerende og man får kontakt med likesinnede over lange avstander.

Synnøve Olava sa...

Hei... :O)
Jeg kjenner meg så godt igjen i tanken dine rundt det å blogge. Jeg er nok meg selv når jeg bloggere jeg også, men man blir jo litt selektiv på hva og hvilke sider av seg selv man vil vise. Bloggingen har betydd, og betyr, veldig mye for meg. Det går litt i bølgedaler, alt ettersom hvor mye tid og overskudd jeg har til å blogge. Samtidlig må jeg liksom ha noe håndfast å blogge om.
Beundrer at du alltid har noe klokt å komme med, være seg et dikt, flotte bilder, veving, hekling eller visdomsord. Jeg syns du har en flott blogg... :O)

klem

Anonym sa...

blogging kan være både godt og vondt.. noen ganger har jeg lyst å slette bloggen.. andre ganger har jeg lyst å lage fire innlegg for dagen.. tenker noen ganger at det er ganske patetisk å legg ut livet sitt til navlebeskuelse.. men så er det alle gode tilbakemeldinger.. noen som bryr seg og ikke bare legger igjen "tomme ord" de deler sine tanker.. og det er vel det blogging handler om.. å dele.. på godt og vondt..