mandag 24. august 2009

Mandagstema: Kirke

Ukens mandagstema er kirke. Tenkte først at kirker har jeg ikke bilder av, og at jeg nå måtte ta en tur ut å fotografere. Men så kom jeg på at jeg i sommer tok bilder av Edøy gamle kirke da vi var på ferie- og fisketur til Edøya. En nydelig gammel kirke som ligger rett ved kaia der ferja legger til, når en skal til Edøya og Smøla.

Her er noe informasjon om kirken: "Edøy gamle kirke er en stenkirke fra ca. 1190 som ligger på Edøya i Smøla kommune i Møre og Romsdal. Kirken er nevnt i et skriv fra 1695 der det står at kirken er forlenget med syv alen lang. Kirken brant etter et lynnedslag den 14. januar 1887, hvor alt treverk og interiør bortsett fra altertavla og noen få andre gjenstander gikk tapt. Altertavla ble ødelagt mye senere, under bombingen av Kristiansund i 1940. Okkupasjonsmakten benyttet kirken som lager under andre verdenskrig. Etter krigen ble kirken gjenoppbygget, og den ble gjeninnviet i 1950. I forbindelse med 900-årsjubileet i 1990 ble kirken pusset opp, og det ble satt inn et nytt orgel."

Vil du se hvordan andre har løst ukens oppgave kan du gå inn på mandagstema.

12 kommentarer:

JULIEK sa...

Har vært på Smøla og det er jo så utrolig vakkert der.

det lange hvite huset sa...

Jeg har akkurat skrevet det, men skriver det her også: Jeg er så svak for de gamle steinkirkene. Fint bilde!

Madame sa...

Et dejligt billede af en smuk gammel kirke! Jeg kan mærke historiens vingesus - det er da spændende, at vi har så gamle bygninger :-)

B i r g i t t a sa...

Så duktiga de var på att välja vackra platser för sina kyrkor :)

Petunia sa...

Det er et veldig flott bilde v kirken som ruver mot den blå himmelen.
Nydelig!

Klem fra Petunia

Anonym sa...

Jeg tror egentlig også at ideen er at man skal bevæge sig ud og tage et billede med sine egne hænder og et (billigt) kamera :-)

Det er en meget smuk kirke, som ligger rigtigt placeret - dejligt.

Evami sa...

En vakker kirke som ligger meget vakkert til:) Og at været var så bra når ibldet ble tatt,gjør det jo til et lite stykke Norge:) Og all den historien...

Anonym sa...

Så fint bilde - klare, vakre farger og god stemning:)

Bea sa...

utrolig fint bilde av en flott kirke


Bea

Malys krok sa...

Flott bilde av en kirke som har besått gjennom mange"stormer". Litt av en historie den har! takk for kommentar. Hilsen Margit.

Cathrin sa...

En vakker kirke, og for en fantastisk flott plass den var plassert. Så nydelig ut der! :o)

AnneKa sa...

Den lå jo utrolig vakkert til, på den høyden. Vakker kirke!!