fredag 25. september 2009

ABC i ord og bilder

ABC2 Denne runden av ABC i ord og bilder vil jeg gjerne være med på. Jeg ser det som en mulighet til å fotografere innenfor noen rammer, dele bilder med andre og få inspirasjon fra andres bilder og løsninger.

En unik mulighet til å bli kjent med andre bloggere og oppdage nye blogger.

Da er jeg igang, gleder meg masse! Bli med du også!

A – Asfalt

Første uka med ABC i ord og bilder er bokstaven A, og mitt valg falt på asfalt!!

asfalt1

På vei hjem fra fotballkamp kjører vi på fine veier gjennom et nydelig landskap, flatt og kanskje noen ganger litt for åpent for en innflyttet sørlending. Men det er flott å se over kornåkre og Glomma.

asfalt

Snart hjemme …

asfalt3

På venstre siden ligger barneskolen og på høyre de fleste bolighusene. Dette er en riksvei, som går fra Oslo til Kongsvinger og videre til Sverige. Mye trafikk og spesielt tungtrafikk i perioden når barna går til og fra skolen. Ny vei som skal gå utenom boligfeltet er planlagt, men langt fram i tid.

Det jeg ønsker å si med dette er at vi trenger mer asfalt for å bygge nye veier. Ikke det at jeg er for å legge fine landskap og grønne plener under asfalt, men har tro på at dette kan gjøres på en skånsom måte. Og at det kan være en miljøgevinst både lokalt og globalt å lage gode og trygge løsninger for infrastrukturen.

Dette var et hjertesukk om en ting som opptar meg.

23 kommentarer:

Madame sa...

Sikke smukke aftenbilleder, Turid, og jeg kan bare være enig med dig i, at det er vigtigt med gode og trygge løsninger for infrastrukturen. At lave veje, der på en skånsom måde ikke ødelægger landskabet.

Rigtig god weekend :-)

Anonym sa...

Et bra innlegg, skjønner at du er opptatt av dette. Flott valg på A. Fin helg!

Vestlandsjenta! sa...

Skjønner godt at dette er noe som opptar deg! Sånn er det vel egentlig for de fleste! Vi vil ha masse veier slik at biler, gående og syklende kan komme seg trygt frem, og samtidig vil vi ha friområder og boligområder uten trafikk! Vabskelig å gjøre alle fornøyd... Hehe! Men veldig bra at du engasjerer deg!

Ha en strålende helg!

Evami sa...

Flere nye veier NÅ! OG asfalt er en viktig del av dette. Vår er en 30 sone med,oh my god hvor det kjøres! Ille er det,og ingen gjør noe med det. Så jeg støtter deg fullt ut jeg!!

FO - 2 sa...

En engasjerende A! Bra! :)
Stå på for det som opptar deg og det du brenner for.
Vi trenger engasjerte mennesker! :)

God helg!

Rimkogeren sa...

Genial tolkning - De lange vejs poesi har fanget meget smukt.

ninabakke sa...

Flott tolkning av tema :)

Hobbygåsa sa...

Flott A-innlegg! Ingen tvil om at vi trenger bedre veier, men det er visst fryktelig vanskelig å skjønne for de som bestemmer i dette landet at det trengs nå og på mange steder til samme tid.

HildeS sa...

Vi har mye veier i landet vårt, og altfor mye av den er så dårlig at det er skammelig...

JULIEK sa...

Asfalt tror jeg var et helt nytt A ord som jeg ikke har sett før...veldig bra. Det er så artig å se alle ulike løsninger som finnes rundt på bloggene : )

Marita sa...

Godt A-valg. En tysker spurte meg engang hvorfor Norge hadde så dårlige veier når vi var oljenasjon og burde produsere billig asfalt. jeje, kunne jeg svare?

naturglede/Randi Lind sa...

Flott levert og god helg til deg:)

Petunia sa...

Vi tilbakelegger noen mil med asfalt i løpet av ett år. Artig at du valgte asfalt for de holder akkurat på å asfaltere veien opp til husene våre her. Egentlig ganske irriterende når de holder på da, siden de sperrer veien og slikt, men du verden så fint det blir. Jeg smiler fint til arbeidsfolkene i stedet for å be dem om å få lov til å passere.
Veldig fint at du ble med på ABC leken vår!

TorAa sa...

RV 2,
jo vi kjenner den;))
Men du forbinder noe fundamentalt.
Asfalt har faktisk gjort det enklere for mennesker å møtes - i den virkeøige verden, og det også ganske så komfortabelt i forhold til grusveier.

Ha en lykkelig helg.

Min ABC er denne uken her:
http://toraamusic.blogspot.com/2009/09/abc-pa-norsk-nordisk-hei-igjen-alle.html

Mia sa...

Asfalt over grønske er kanskje ikke det jeg liker best, men tung trafikk og bilar der hvor det er småbarn og andre som trenger litt ekstra tilsyn i trafikken liker jeg ikke heller, så jeg er nokk enig med deg her.

Margrethe sa...

Innlegget ditt fikk meg til å reflektere. Positive og negative sider. For det er jo med asfalt som med så mange andre ting; fordeler og bakdeler. Som arbeidstaker med til tider veldig lang arbeidsveg, så er asfalten god å ha. Og på sykkel er det stor forskjell på asfalt og grus. Men den sluk(k)er lys, har ofte skarpe kanter, og narrer oss til å tro at vegen er bedre enn den er.
Jeg fant ut at jeg kunne sitte slik å fundere til natten kom igjen, men akkurat nå er det opphold ute, og skogen uten asfalt kaller. Ha ei god helg.

Henny sa...

Meget interessante billeder, du har taget!

Lappedamen sa...

Trygg vei til skolen skulle alle barn hatt. Vi som kjører bil, ønsker oss alltid gode veien og det er det slett ikke over alt i dette landet. Mange må slite med dårlige riksveier i lange tider. Ser eksempler på det oppover Numedalen.

Melusine sa...

Flott at du tar opp dette og jeg er enig med deg i at vi trenger å bygge ut veinettet som en miljøgevinst :)

Anette sa...

Spændende emne! God aften til dig.

Anne-Berit sa...

Enig med deg.Et flott A-innlegg,og superfine bilder:o)

mormonsen sa...

Kreativ A, og fint innlegg. God helg!

Mona sa...

Bra tolkning av bokstaven A. Gillar skarpt mellersta bilden som är full av rörelse. Kul med fågeln (en mås?) som förflyttar sig över bilden.