mandag 26. oktober 2009

Regn

Ukas mandagstema er regn. Det passer jo godt for hvilket vær vi har hatt i helga. Det har vært regn.

regn1regn

I helga har jeg vært på kurs med den dyktige og kreative fotografen Mona Nordøy. Et nybegynnerkurs, hvor hovedmålet for meg var å lære hvordan jeg kunne bruke kameraet. Det var meningen at vi skulle fotografere en del ute, men i og med at det var innevær ble det rigget til med lamper.

kurs3akurs4akurs1akurs2a

Det var innstillinger av lukketid, blender, iso og hvitbalanse! Ikke helt enkelt, men veldig lærerikt. Vi tok alle bildene av hverandre, så jeg har  kun noen pausebilder å vise fram. Målet mitt framover er at jeg skal ta de fleste bildene med manuell innstilling. Mulig at kvaliteten på bildene vil bli dårligere i en periode, men jeg håper det vil ta seg opp.

Ønsker alle en riktig god uke. Nå skal jeg inn å titte på andre bidrag til mandagstemaet denne uka.

25 kommentarer:

Unknown sa...

Jeg synes også at regnvær er innevær. Fotokurs passer jo bra da!

Vi har hatt regnvær (en sammenhengende byge) fra august til starten av oktober. Men den siste uken har vi hatt nydelig høstvær, så jeg måtte i arkivet for å finne bilde til Mandagstema. Like etter at jeg postet så kom regnet på nytt. Uff!

Ønsker deg en fin uke!

Mona sa...

Vad kul med fotokurs! Bilden med trappan och de sneda fönstren är helt suverän.

Martes atelie` sa...

Så spennende med fotokurs. Jeg tenker mest på innholdet i bildet....ikke så mye på kvalitet. Huff, har mye å lære. Det blir jo morsommere å ta bilder når man har flere muligheter. Kankskje jeg skal ta meg et kurs jeg også?

Madame sa...

Det lyder som et spændende kursus, Turid! Det vil jeg gerne prøve en dag - der findes så mange fif.

Det er dejlige billeder du har taget!

Lotte sa...

Perfekt at kunne lege med fototricks når det er regnvejr! Rigtig fine billeder!

Gry Offernes sa...

Er det ikke gøy å lære litt mer om hemmeligheten bak gode bilder?? Har tatt et par-tre kurs - og kunne ha fortsatt i evigheter dersom de fantes. Det er så inspirerende å møte andre, få nye tips - og slippe og drive oppsøkende virksomhet selv!

Ser frem til forsøkene dine :-)

sinneskatten sa...

Vad kul att gå en fotokurs.
Regn är svårt att få snyggt men det har du klarat galant!

ElinSire sa...

Så spennende med fotokurs! Var på et en gang som varte en dag, men det syns jeg gikk litt over hodet på meg...

Nå har jeg prøvd å lese meg litt mer frem til blender og lukker og ISO og alt det der, men syns ikke jeg fikk til så mye bra når innstillingene liksom skulle være riktig ut fra lærebøkene. Så jeg får vel kanskje bare fortsette som jeg gjør -å knipse i vei og håpe på at noe blir bra ;)

Jaja, god mandagsettermiddag til deg :) Hyggelig å titte innom her som vanlig!

Merethe sa...

Det må være lærerikt å ta et foto kurs. Jeg fikk vel det med på kamera kjøpet nå i høst...glemt bort. Må undersøke :) oppholdsvær her i dag. Håper på sol imorgen. Ser bedre ut. God kveld i stugu.

Bestemor Drillo sa...

Så spennende! Fotokurs er noe jeg skulle hatt lyst til, men det har blitt med tanken;) Fine bilder du viser! Ha en fin kveld;)

linsky sa...

Å, heldiggrisen! Jeg vil også på fotokurs! KJempefine bilder du har tatt. :-D

Anonym sa...

Må være moro med fotokurs - det har jeg også veldig lyst til! Kjempefine bilder, sikkert mye morsommere å knipse når man har litt mer innsikt:o)

Janne i Fagerlia sa...

Trenger du kurs i fotografering? Du tar jo nydelige bilder fra før....

Mikabella sa...

Du verkar har haft en bra dag inomhus. Bilderna är fina. Det är så roligt att fotografera och man kan ju alltid lära sig lite mer. :) Heja dig!

Evami sa...

Det bildet av planten og regndråpene var nydlig:) Og så spennede å lære kameraets innstillinger,jeg bare skrur og knoter jeg! Hadde vært kjekt å lære fra grunnen av:)

Rimkogeren sa...

Jeg har blandt mange ting undervist i fotolære - før digitaltiden desværre - Hvis du havde været min elev havde du været en af de bedste :-)

Petunia sa...

Høst og regn er innetid for mange. Jeg liker regn godt ute da, men elsker også å krype sammen i sofaen med en kopp kaffe og en god bok:)

Maria sa...

Här har det också regnat och regnat och gör det nog fortfarande...

Linda sa...

Fine regn bilder....og så morsomt med kurs!!=)

Tania sa...

Så bra med fotokurs! Fine bilder:-)
Ha en god uke!

Hedwig sa...

En sån fotokurs borde jag också gå. Du har fått fina bilder i alla fall. Du blir säkert ett riktigt proffs när du gått hela kursen.

linn kr/sykepleier sa...

Heldig du som har vært på kurs, det kunne jeg og ha tenkt meg. Flotte pausebilder og bilder av regnet du har tatt. :D

billedmager sa...

Det er også at fotografere brugsgenstande, når det er svært at tage udendørsbilleder.
Jeg synes også de er gode.
Det er en god ide at bruge tid på at lære at bruge sit apparat. Du må også have en god uge.

Malys krok sa...

Så flotte bilder! Fotokurs er sikkert artig og fint å være med på, men du tar jo gode bilder allerede! Nå blir det vel superbilder! ha det godt.
-Margit-

Donald sa...

Alle billederne er gode, men det er rigtigt sagt at trappen og vinduerne er det bedste billede. Det er OK at beskære kruset, og det kan - sammen med de andre billeder - fortælle en historie om en hyggelig foto-week-end, men sådan et billede er alligevel lidt specielt (når der er klippet kanter af i begge sider).