torsdag 8. oktober 2009

Tid

Den siste tiden har jeg hatt tid, tid til å gjøre ting fordi jeg ønsker det. Tid til å kjenne etter hva jeg virkelig vil, og hvordan jeg skal kunne komme nærmere det som gir inspirasjon, mening og harmoni.

Noe av det som jeg virkelig liker å gjøre er håndarbeid. Har nesten ikke laget noe på ti år, men den siste perioden har det blitt en del små håndarbeidsprosjekter. Det beste med håndarbeid er at mens jeg sitter med det kan tankene hvile, men også sakte jobbe med å finne nye ideer eller løsninger på det som måtte dukke opp.

1a

Kjenner en glede ved å ha en kurv full av helt nytt garn.

8a

Det morsomste håndarbeidet jeg for tiden kan tenke meg, er å hekle bestemorruter. Denne gangen blir det to omganger med en farge, og deretter to til med en ny farge.

9a

Garnet er rimelig Østlandsgarn fra nille og heklenål nr. 3.

10a

Rutene hekler jeg sammen etterhvert. Det er første gang jeg har gjort det på denne måten, men det sparer jo en masse tid i etterkant. Og da blir det ikke nødvendig å ha lik farge på den siste omgangen av rutene.         

12

Har heklet ca 15 lapper, og med så tykt garn går arbeidet nesten for fort! En av gledene med håndarbeid er jo også å lage noe konkret og varig. Tror jeg kunne skrevet mye om verdien av håndarbeid og håndverk, og kommer helt sikkert tilbake til det igjen i bloggen min.

Det vil ikke alltid være slik framover, at masse ledig tid er en av mine ressurser. Men jeg lover meg selv at uansett hvor travle dagene blir, så skal det settes av tid til kreativ utvikling og håndarbeid.

Ønsker alle bloggvenner en fortreffelig dag. 

8 kommentarer:

Eirin Bjørnstad sa...

Ble rent glad av å lese på bloggen din i dag. Tiden er en gave. Og så fikk jeg et godt tips til å hekle lappene sammen etterhvert. Det har jeg aldri tenkt på, men det er jo det lureste. Nå ligger det flere påbegynte lappeprosjketer her hos meg.... ;-)
Ha en god dag, du også.

Tino sa...

Så flott innlegg. Jeg må skape noe for å trives. Å holde på med håndarbeid gir både ro og inspirasjon til nye prosjeter.
Her hekles det også ruter, uten tidspress..litt spent på om det blir ferdig teppe noen gang ;)

ANNEPÅLANDET sa...

Sant nok, det med tiden. Og så fint teppe - morsomme fargekombinasjoner! Jeg hekler også bestemorrruteteppe - har holdt på i flere år og blir kanskje aldri ferdig, men det gjør ingen ting. Det er selve prosessen som er koselig med heklingen.
Ha en fin dag!

Janne i Fagerlia sa...

Dette blir "bære lekkert"!

Quiltefia sa...

Du er klok!! Jeg kjenner meg igjen. Men jeg sliter med at jeg vil gjøre mange forskjellige ting på en gang. Men det går dårlig. Så jeg må velge en ting av gangen... Ha det fint sammen med bestemorrutene!!!!AnneK

Unknown sa...

Hei!
Vi deler denne sammen gleden; gleden med å kose seg med et håndarbeid. For tiden er det hekling som er det store hos meg også, selv om jeg gjør litt av hvert egentlig... :O)

Jeg hekler også rutene sammen når jeg hekler siste omgangen på bestemorsrutene, syns det blir både pent og er tidsbesparende...

Hva er det du lager? Skal det blie en pute?, eller kanskje et teppe!

Benytter anledningen til å ønske deg god helg, da jeg reiser til Trysil i morgen!

Donald sa...

Næsten for fort? Det må være hyggeligt.

Vi bliver vist nemt slaver af tiden, og det er der ikke så meget at gøre ved, når man har børn. Og dog, jeg kan huske hvor hyggeligt det var at stoppe op om aftenen og læse Astrid Lindgren for min søn - somme tider i flere timer :-)

Jeg kan godt lide de dejlige farver og jeg er sikker på, at der er nogen, som bliver glade for teppe eller pute!

Bestemor Drillo sa...

Kom innom her ved en tilfeldighet og for en koselig blogg du hadde!

Jeg kommer nok igjen hit for å se på dine håndarbeider;) Ha en fin søndag!