lørdag 7. november 2009

Her er veven min ..

Det er en fire skafts bordvev, som jeg kjøpte på auksjon for noen år siden. Hovedforskjellen på denne og en ordinær flatvev, er at den er mindre, og at den har trinser oppe isteden for trøer. Et alternativ til dere som har lyst til å veve, men ikke har plass til en stor vev. 

vev6

Veven er satt opp, og jeg er klar til å veve skjerf. Jeg skal starte på skjerfet så fort jeg får videre veiledning fra kursleder, som jeg kommuniserer med på epost.

Dette vevprosjektet er viktig for meg. Jeg er så glad for tilbakemeldinger og inspirasjon jeg får gjennom bloggingen. En av grunnene til at det er viktig, er at jeg har vevd tidligere, og jeg har hatt et ønske om å ta opp igjen vevingen.

vev16

Som barn og ungdom vevde jeg bånd- og billedvev. Over er et bilde fra en 4H-utstilling. Og som 19-åring gikk jeg på husflidskole, med veving som linjevalg. Bildet under er en duk jeg vevde i lin. Duken har jeg aldri brukt, liker ikke fargene. Skjønner ikke helt at jeg kunne finne på å veve en nesten burgunder duk, med masse orange i.

vev13

Men det er vel slik det er, at en i ettertid ser at valgene kunne vært annerledes. Det er jo noe av det som er fasinerende med håndarbeid. At man hele tiden jobber med nye ideer, fargevalg og et eget uttrykk. 

15 kommentarer:

Unknown sa...

hei!
Syns den duken ser veldig spennende ut, fargerik, nesten litt indiansk i fargene.
Koslig bilde av deg, og den vev'n ser veldig flott ut!

Ønsker deg en strålende lørdag!

Klem

Bodil sa...

Eg synest no den duken var både fergerik og flott. Og så fint vevd den var, og tenk på alt arbeidet du har lagt i den! Den bordveven din såg fin ut. Det må vera kjekt å ha ein vev som tek liten plass. Ha ei kreativ helg, og kos deg med vevinga :)

Madame sa...

Det er dejligt at se, at du væver, Turid! Jeg er vokset op med en mor, der var vævelærerinde og som i mange år underviste, og vi havde en kæmpestor væv hjemme.
Din dug er utrolig smuk - tænk at du selv har vævet den!

Birgitta sa...

Hej! Jag tycker duken är fin med alla klara färger. Vill du absolut inte använda den som duk, så kan du sy kuddar av den. Det kommer att bli väldigt fina kuddar.
Önskar den en mysig fredagskväll.
Kram Birgitta

Maria sa...

Så bra med en liten vävstol. Jag ska få ärva min mammas stora vävstol, men de tar så mycket plats.

Bestemor Drillo sa...

Jeg synes fargene i duken var helt
topp! Det må være moro å kunne veve;) Ha en fin søndag!

Anne sa...

Så gøy med veving!
Det er jo så koseleg å ha noko å putle med:)
Ha ein flott søndag!

Hobbygåsa sa...

Jeg skjønner nå fargevalget ditt utrolig godt jeg da - de fargene er bare så nydelige! Og jeg gleder meg til å se skjerf, dette ser så morsomt ut. Så praktisk at det finnes bordvev, vi er jo ikke så mange som har plass til en slik stor en i en krok i stuen :-) Ha en fin søndag!

Lappedamen sa...

Hei Turid, takk for tipsene om fotoredigering. Skal jammen prøve det. Duken du viser her synes jeg hadde nydelige farger. Men som du sier, det er enklere å se feilene i ettertid.

Donald sa...

Jeg skulle lige til at skrive det samme som Synnøve Olava: Det er farver, som kan se godt ud sammen og som minder om Andes-indianernes skønne klædestoffer.

ElinSire sa...

Jeg syns det ser såå koselig ut! Jeg er imponert over hvor kreativ du er -gleder meg til å se noen resultater :)

Margrethes hus og hage sa...

Så kjekt det så ut å få til slike fine ting :) Smaken forandrer seg, og sånn er det jo. Du kommer nok til å lage mye fint på bordveven din.

Takk for koselig hilsen, og ja, headeren er ny :)

Hilsen Margrethe

Mia sa...

Så kul att se din vävstol, en bordsväv duger till mycket, det är det jag har också.. din linduk är glad i färgerna, och jag tycker om färger, men det är kanske inte duken du lägger på middagsbordet..oansett synd att du inte har den framme, den borde ju sprida riktig värme nu om hösten:)

Anonym sa...

hej

Karin sa...

Hej igen!
Har precis fått ta över en sådan liten väv, men var får man tag på bruksanvisning,Lillstina heter den.