onsdag 2. desember 2009

Rytme i veven

Jeg har laget spoler til innslaget i skjerfet som jeg skal veve. Har ikke begynt på selve skjerfet, men har vevd en prøvelapp. Jeg gjennomfører et vevkurs der jeg kommuniserer med kursleder på mail. Sender inn bilder og svar på oppgaver som jeg får tilsendt.

vev1a

Denne gangen var oppgaven å veve en prøvelapp med ulike innslags-farger. Jeg har bestemt meg for at jeg skal kun ha en innslagsfarge, og det første skjerfet blir hvitt.

vev6a

Videre prøvde jeg meg fram på innslagstetthet. Ikke så veldig lett å få det jevnt, men etterhvert fikk jeg en rytme. På prøvelappen kan en se at det ikke er like jevnt. Når jeg først fant den rette innslagstettheten, var det bare å holde tempo og rytme, da ble innslaget penest.

7 kommentarer:

Birgitta sa...

Hej! Det är inte så lätt att väva en väv där man inte får slå utan bara fösa inslaget, så det inte blir en för hård halsduk. Lycka till.
Ha det gott.
Kramisar Birgitta

Mia sa...

Det blir ju riktig fint :) Lycka till vidare, och ja, det går mycket lättare om man håller på några timmar och jar lärt sig takten.

Bara barah sa...

Oj så duktig du är! och vad fin den nya juliga headern är.
Kram

Vibekes lille ullne sa...

Det ser fint ut! Spennende med vev synes jeg, det er et uutforsket område som jeg alltid har hatt lyst til å prøve. Følger med her isteden! Ha en fin dag! :)

Bestemor Drillo sa...

Jeg synes det ser flott ut, du er dyktig! Ha en flott vinterdag;)

Hobbygåsa sa...

Åååh dette blir lekkert! Lykke til videre!

Jeannette Mariae sa...

Hvor er det smukt. Jeg holder rigtigt meget af billederne, der egentlig taler for sig selv og inspireret bliver jeg. Jeg ville ønske, at jeg kunne væve ;-)