torsdag 28. januar 2010

Oppskrift på enkel restegarnpute

Hvis noen er interessert i å lage en enkel og hurtig restegarnpute, er dette en måte å gjøre det på.

pute6

Start med å hekle en remse med luftmasker, slik at du kan hekle hele puta samtidig, og ha en ekstra overlapp på baksiden.

1. omg. 3 staver i 5. maske fra nåla (de tre første maskene er en stav). Deretter 3 staver i hver 3. maske ut omgangen. Avslutt med to luftmasker og en stav i siste maske. (Det er kun første omgang jeg starter og avslutter med 2 ekstra luftmasker).

2. omg. Start en ny omgang på samme side hele tiden. Start og avslutt 2. omgang med 3 staver. 3 staver mellom hver gruppe av staver, uten noen luftmasker i mellom.

3. omg. Start med 3 luftmasker i første maske, deretter tre staver i neste mellomrom. Avslutt omgangen med en stav i siste maske.

pute1

Hekl hele arbeidet videre på denne måten. Det vil si at en omgang starter og avslutter med 3 staver, og neste starter med 3 luftmasker (en stav) og avslutter med en stavmaske.

Takk til Annika på bloggen Virkeverket for inspirasjonen til puta! Hun har heklet et pledd som ligner litt på denne måten å hekle på. Ser at hun har fire staver isteden for tre, og at hun ikke har startet og avsluttet på samme måte som jeg har.

8 kommentarer:

Unknown sa...

1000 tak for en dejlig opskrift!
sødt af dig at dele :-)

Unknown sa...

En flott pute. Så fint med litt farger når en ønsker det. Takk for oppskriften. :))

Quiltefia sa...

Tusen takk!! Det var veldig fint med oppskrift!! AnnneK:-)

Britaiskogen sa...

Takk for inspirasjon og ide til restegarnpute..

Groskro sa...

Takk for god oppskrift! Veldig fin pute du har heklet :-)

Mia sa...

Så genial måte å bli av med restegarn. Takk,nå har jag har lagt puten på minnet :) Ett helt teppe altså, jag har flera kilo bomull som ligger, kanskje.. bare jeg en gang får tid ..

Maret sa...

Takk for ide,en..
Her skal det blireste-puter i helga.
Ha ei fin helg..

skapa och inreda sa...

Härlig kudde!! Tack för beskrivningen.
Annika