torsdag 11. februar 2010

Inspirasjon og nye strikkeimpulser

strikkekafe1

Som mange andre begynner jeg stadig på noen nye små og store prosjekter. Blir inspirert av andre, og får bare lyst til å prøve ut ulike ting.

strikkekafe

PERLESTRIKK
Det siste jeg har startet med er et smalt skjerf i perlestrikk og i to ulike garnkvaliteter, men med nesten samme farge. Perlestrikk er en rett og en vrang på begge sider, hele tiden rett over vrang osv. Inspirasjon har jeg hentet hos Formigrafisk. Titt innom for å se hennes nydelige skjerf.

strikkekafe2

TO-FARGET LAPP
Det andre jeg viser her er en prøvelapp på hvordan en kan strikke en lapp med to trekanter. Hvordan jeg skulle gjøre dette lærte jeg på hyggelig strikkekafe i går.

Lappen strikkes i rillestrikk. Legg opp ønsket antall masker. Sett av en ustrikket maske på pinnen i den ene siden, for hver start av den andre pinnen. Når det er en maske igjen strikkes den to ganger, deretter skift farge og strikk maska to ganger til. Deretter strikk opp de maskene som er satt av på pinnen, en ny for hver omgang, til det blir en firkant. Hekl en kant mellom trekantene for å dekke hull.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det er arti å eksperimentere, og jeg har funnet så mange gode ideer her inne på bloggene. Den perlestrikken får meg til å huske på sånne små smetteskjerf som vi strikket i håndarbeidstimene i barne skolen. Jeg ser at de er kommet i bruk igjen, spesielt til barn.
En god dag til deg!

linsky sa...

Så fint! Et sånt skjerf kunne jeg fått til også. :-D Men jeg kommer liksom aldri i gang med noe, jeg.

Bestemor Drillo sa...

Ja det blir mye utprøving, noe faller i smak og andre ting blir ikke så fint! Skjerfet ditt er i hvertfall vakkert! Klem!

Bodil sa...

Fint skjerf i flotte fargar! Det er det som er så kjekt med blogging, at vi får så mykje inspirasjon hos kvarandre :) Ha ei kreativ veke :)

Hobbygåsa sa...

Lekker farge på skjerfet, og perlestrikk er vakkert syntes jeg. Ja det er så mye inspirasjon i bloggland at man blir jo helt spinnvill innimellom - listen min blir bare lenger og lenger :-) Stilig firkant!

Janne i Fagerlia sa...

Har du vært på strikkekafe - det pleier å være kjempehyggelig. Jeg skal være med å arrangere strikkekafe i mai, og da har vi invitert Magda Johnsen som har nettbutikken Happy Knitting. Hun har mange tøffe modeller.