onsdag 17. februar 2010

Muligheter

hus6

 

uthus4

I det siste har jeg begynt å redigere bildene litt mer enn tidligere. Jeg bruker PhotoScape som er et gratis redigeringsprogram som kan lastes ned. Her har jeg lekt meg litt med verktøyet.

Jeg tar noen ganger bilder som jeg ønsker å rette opp, for å få det horisontalt. Under ser dere et eksempel på hvordan bildet er rettet opp. Dette gjøres med en enkel knapp i PhotoScape. I tillegg har jeg økt kontrasten, gjort det noe dypere og endret litt på fargemetningen.

hus1hus4

Mulig at ikke dette var det beste eksempelet, da bildet mister noe av bevegelsen og at selve bildet ikke er av de beste. Men det var et forsøk på å illustrere hva jeg mener.

En erfaring som jeg har gjort er at bildene blir penere på bloggen når de lagres i png-format isteden for jpeg. Jeg er en nybegynner i dette, og blir derfor glad for innspill eller erfaringer du ønsker å dele.

3 kommentarer:

Merete sa...

Hei! Fine bilder! Og bra illustrert=) Høres ut som et greit program det der! Har ikke testet det da, bruker Photoshop selv, men det blir faktisk ofte for mange muligheter der! Hehe... Og lett å gjøre feil... Har lyst på Aperture, men desverre er jo det et mac-program...
Png blir nok bedre ja, for den filtypen klarer å lagre fler farger. (tror det er den vesentlige forskjellen.) Jeg foretrekker jpg, egentlig bare fordi de tar mindre plass! (nesten 1/3 del av png...) =) men det er smak og behag!
Men du er flink da ihvertfall! Liker bildene dine=)
~merete

Tania sa...

Hei!
Du har masse flotte bilder:-)
Jeg har aldri prøvd PhotoScape. Jeg bruker Photoshop mest. Men til bare små justeringer bruker jeg Picasa som er gratis og veldig bra, det har de redigeringsmulighetene du nevner.
Når det gjelder filformat bruker jeg bare jpg til web fordi det filformatet støttet av alle browsere.
Jeg tror det er slik at jpg vil komprimere til en mye mindre fil enn det png klarer..str blir større når du lagrer til png.
Bilde tar fem til ti ganger større plass enn et høykvalitets jpg. Det er bedre å lagre bilder i png hvis du skal lagre det mange ganger, du vil ikke miste informasjon da som du kan gjøre ved å lagre til jpg hver flere ganger.. tror jeg:-)
Ha en fin kveld!

Anne (Moseplassen) sa...

Photoscape er et genialt gratisprogram som jeg ofte anbefaler. Enkelt å bruke og gode resultater. Fint å se eksemplene dine :)