lørdag 13. mars 2010

Fri fantasi

Etter en liten ryddesjau i går, ble kurva med bomullsgarn funnet fram. Det jeg har startet på er et skjerf, igjen!

strikking3

Startet med å legge opp så mange masker som det var plass til på en rundpinne. Strikker videre fram og tilbake, med omgang i hver farge.

strikking7

I hver ende sparer jeg ca 15 cm tråd, som tilslutt skal bli til frynser. Skjerfet blir til underveis, kjempegøy og enkelt å strikke.

strikking4

Inspirasjon til denne måten å strikke skjerf på har jeg funnet på bloggen Fin i formen. En tur innom der anbefales på det varmeste.

Det pleddet som jeg nettopp heklet, og som jeg viste to innlegg nedenfor er heklet i litt tykt ullgarn. Men tror det hadde blitt enda penere i tynnere garn, eller i bomullsgarn.

11 kommentarer:

Unknown sa...

Striber på langs- dem kan jeg lide :-)

Unknown sa...

hei!
Det blir et kjempfint skjerf... :O)
Holder faktisk på med et likedan, strikket i riller, men med litt bredere rapporter. Har tenkt å tove det når det er strikket ferdig!

ønsker deg en strålende lørdag!

Tovepia sa...

Skikkelig flott måte og strikke et skjerf på, og bomullsgarn passer til kommende tider;)
Ha ei fin helg og klem fra meg;)

Eva sa...

Hej Turid. Nu har jeg købt bomuldsgarn til et tæppe, som det du lavede, for det er da bare flot. Men jeg er ikke helt sikker på, hvordan du gjorde. Hækler du staverne i hver sin maske, eller ned omkring luftmasken? Og hvad med hjørnerne? Måske kunne jeg bede om et lille nærbillede af midten og et hjørne?

Anonym sa...

Så fint det blir. Deilig med et slikt skjerf nå på våren.
Jeg spør en gang til jeg - Har du oppskrift på de fine dukkene dine? De er så flotte!

Hilsen M@y

Jeannette Mariae sa...

Åh, hvor bliver det altså fint ;-)

Birgitta sa...

Ska bli roligt att se den färdiga sjalen.
Önskar dej en mysig lördagskväll.
Kram Birgitta

Eva sa...

Hej Turid. Det er det flotte tæppe som du viste 11. marts ved Funnefoss, jeg gerne vil hækle. Jeg er spændt på at komme i gang. Tak fordi du vil hjælpe mig.

Fru Strøms Kvardagspussel sa...

Du er heldig som kan strikke, jeg hekler bare:)Klem fra fru Strøm.

Siri sa...

Hei Turid, dette blir flott! Kom på at jeg har et tilsvarende prosjekt liggende i en skuff. Dette inspirerte til å hente det fram igjen :-)

Mona sa...

Det var en fin ide att sticka en sådan sjal med bomullsgarn. Det måste jag prova. Jag har stickat en massa sådana här sjalar men endast i fluffiga mohair garn och med mångdubbel tråd och med mycket tjocka stickor.
Ha en bra dag!