lørdag 13. mars 2010

Oppskrift på pledd

oppskrift2

Forrige innlegg om dette teppet var litt mangelfullt i hvordan jeg laget det. Skal forsøke med en liten oppskrift, så må dere gjerne ta kontakt hvis det mangler noe informasjon. Dette pleddet har jeg heklet i litt tykt ullgarn, men det kan jo hekles i alle typer garn.

oppskrift5

Pleddet er heklet ved at jeg første la opp en kort remse med luftmasker. Det blir den lyse stripa i midten av teppet. Lengen på denne avhenger av hvor langt du vil ha pleddet i forhold til bredden. Deretter heklet jeg to staver i den fjerde maska fra nåla. Dette blir en gruppe på tre staver, deretter en luftmaske og tre staver i den femte maska fra nåla. Hekle slik til enden av remsen i midten. Mulig at du må ha noe større mellomrom mellom luftmaskegruppene, slik at den omgangen du la opp ikke blir stram.

oppskrift

Videre hekles det rundt den midterste remsa ved å hekle en gruppe på tre staver i hvert mellomrom, en luftmaske, en gruppe på tre staver videre rundt. I hjørnene hekles tre staver, tre luftmasker og tre staver. Første omgang rundt må du lage fire hjørner på en finest mulig måte. Etter det går arbeidet greit og det er bare å hekle rundt og rundt, lykke til!

oppskrift3

9 kommentarer:

Donald sa...

Huset bliver smukkere af at tæppet hænger på rækkverket :-)

Eva sa...

Jeg er allerede i gang. Tusind tak.

MADE BY K sa...

Vilken stilig pläd!! Och vilken färgexplosion :)

Ha en trevlig kväll!!

Ruths datter sa...

Oj så lett og så lekkert da.
Klem

Rigmor sa...

ett utrolig flott teppe og utrolig flotte bilder av det!!
Takk for at du deler fremgangsmåte/oppskrift. Dette er jo verdt å prøve, restegarn blir nok fint til dette :)

RikkeW sa...

Jeg kan rigtig godt li din måde at sætte farger sammen på. Der bliver lissom noget vildert i dine ting. :)
Jeg tænkte på, det ser ud som om det er det samme garn du bruger, er det det?

Anonym sa...

nydelig!!! hekler masse selv og er glad jeg fant deg via bloggpuls :))

ha en fin søndagskveld

Unknown sa...

Very nice!!!

Monica sa...

Takk for kommentar på bloggen min som gjorde at jeg fant veien til deg! Du er jo superkreativ med heklekroken. Kjempehyggelig at du deler oppskrifter! Mitt hekleprosjekt nummer to blir nok med utgangpunkt i en av dine oppskrifter. Huff, min første gryteklut ser jo virkelig amatør ut, men, men øvelse gjør mester ;)