torsdag 8. april 2010

En poncho til besvær!

Jeg liker å holde med på forskjellige håndarbeid samtidig, og bytter litt utfra tid og humør. En av de små prosjektene mine er poncho’r, som jeg tenkte var litt i tiden og passet bra mot vår og sommer.

poncho4

Men en poncho er jo ikke bare en firkant, slik jeg hadde sett den for meg. Jeg startet med å strikke uten mønster og uten å se på noen bilder. Og jeg tror det ble en konstruksjonfeil, ihvertfall så lenge ponchoen ble så tykk.

poncho

Her ser dere hvordan jeg har strikket. En firkant med en åpning i midten.

poncho1

Det som skjer er at den blir litt for tung og lang over armene.

poncho3

Og noe sånn var det jo den skulle ha blitt! En barneponcho ca størrelse 1 år.

Ja, den kan nok brukes som den er også, men jeg skal prøve å sy litt med symaskin og klippe av litt. Jeg har lett for å begynne på noe uten mønster, jeg skal ikke slutte helt med det, men noen ganger lønner det seg kanskje å ha et mønsterutgangspunkt. Har du et eller vet om et mønster på strikket poncho, hadde jeg vært glad for et tips.

14 kommentarer:

Hege Synøve Kolstad Evensen sa...

Uff, slikt er alltid skuffende. Kjenner meg veldig godt igjen når det gjelder frihåndsarbeid... men jammen må jeg si den ser lekker ut på bildet, flott hals, stripemønster og ikke minst farger!

En fugl i hånden sa...

På Drops's hjemmeside er der en skøn strikket poncho, som du måske kan bruge - den er dog med hætte og på store pinde...

Din poncho er ellers så flot i farverne!!!

men jeg kender også alt til det med bare at starte på noget helt uden at vide, hvordan jeg får det præcis som det er i mit hovede... ;)

MADE BY K sa...

Ponchon blev ju kanonsnygg!! Känner verkligen igen det där med och använda mönster :), men oftast blir det mycket roligare när man hittat på själv och ingen annan har ju likadant!!
Ha en härlig dag :)

Anita fra hjerterommet sa...

flott ble den jo, likevel:)) har du prøvd den på da, ikke sikkert den blir for tung over armene..

Vet drops design har flere mønster på ponchoer og også diagram slik at du lettere kan lage egne plagg.

Hadde det hjulpet å sy og sprette opp åpning til ermene??

Linda sa...

Det er vel litt av sjarmen å bomme litt når man prøver å være kreativ:-) Håper symaskinen gjør susen :-)

Linda sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Jeannette Mariae sa...

Jeg synes, at du altid rammer plet med dine projekter. Er sikker på, at symaskinen kan hjælpe med justeringerne.

Knus fra engens land ;-)

Nina sa...

Sånn kan det gå ;). Jeg er litt sånn at jeg MÅ ha mønster jeg - til strikking og hekling i så fall. kan slippe meg litt mer løs om det er enkel søm - men klær - da er jeg på mønsterlinja igjen ;).

Du er så flink til å legge igjen kommentarer. Jeg er ikke like flink, men det betyr ikke at jeg ikke setter pris på ordene dine - for det GJØR jeg ;). Klemklem

Marianne sa...

jeg har desverre ikke mønster på poncho, men jeg har sett min svigermors poncho som er strikket i et langt stykke og sydd sammen. som tre kvardater strikket i ett, hvor arbeidet brettes og sys sammen... kjenner du til den? om ikke kan jeg prøve å få tak i oppskriten til deg.

og hexagongpleddet begynner å ta form. og ja, lystbetont arbeid er viktig!

takk for kommentarene dine og ha en nydelig kveld

Veronica sa...

Første som slo meg er herlighet for noen fantastiske farger! Tenker vår og sol med en gang! Ponchoen er jo kjempefin, og blir nok helt topp når du gjør noen justeringer!:)

linsky sa...

Det er jo morsomst å strikke uten mønster! Jeg er sikker på at den blir perfekt tilsutt. :)

Anonym sa...

Hei.Kjempe fin.Ser ikke så mye att den er skjev.Regner med att du får den til.Ha en riktig fin helg.Klem fra Bodil..

ANNEPÅLANDET sa...

Så fin! Som flere har nevnt over her, har Drops flere poncho-mønstre. Muligens skrår de litt nedover, dvs er ikke en hel, flat firkant slik din er, og da blir det jo mindre materiale og dermed lettere. Men jeg syns din var mye finere jeg! Nydelige farger og former, og nydelig utført. Hvis den er tung, går det kanskje an å bruke et lettere garn i stedet? Vet ikke hva du har brukt her, men det er jo stor forskjell på hvor tunge garn er. Skal bli spennende å se hva du gjør!

liset sa...

This is sooo sweet! And the colorcombination is perfect.