tirsdag 13. april 2010

Veving og blogging

gave6

Vet ikke helt hvordan jeg skal begynne dette innlegget. Det skal handle om to ting; veving og blogging. Og hvordan disse tingene møtes i den gamle svenske vevboka med navn “småvävar”.

Boka kom i posten fra Siri i går, hun hadde funnet den på en brukthandel, og tenkte på meg da hun så den. Virkelig ei bok som passer meg ypperlig, da det er slike små vevarbeid jeg har lyst til å lage. Puter, skjerf og kanskje et veggbilde. Dette gav meg masse inspirasjon og lyst til å få ryddet på vevrommet, og sette opp en ny renning på min lille vev. Tusen takk!

gave2 gave3gave5

Dette bringer meg videre til dette med blogging og hva det gir av inspirasjon, kunnskap, overraskelser og vennskap. Det er så flott å få titte inn til andre, ta litt del i andres tanker og møte andres respekt og oppriktighet. I det siste har jeg tenkt mer og mer på at jeg har lyst til å finne en vei der jeg kan skape en liten inntekt på noe kreativt. Helt hva, hvordan og om det blir noe av, har jeg ikke noe svar på enda. Bare å skrive ned drømmen gjør godt!

14 kommentarer:

Veronica sa...

Er helt enig i hva du skriver her! Det er så uendelig mye inspirasjon å hente fra hverandre, og du er jo virkelig blant en av de som gir mye av deg selv og inspirerer oss andre! Veldig gøy å følge med på prosjektene dine, og jeg tror at du absolutt skal følge drømmene dine! Her lukter det suksess!!:)

reSIRIkulert sa...

Hei Turid
Eg vart så glad for at du set pris på boka, for det var akkurat som om namnet ditt vart kviskra til meg då eg såg ho ;o)
Og det er sant som du skriv; det går an å henta mykje inspirasjon frå bloggverdenen, og ikkje minst venskap.
Eg håpar du vil leva ut draumen, og ventar i spenning på fortsettelsen :o)
Ha ei knallfin veke vidare! Og; premien vart sendt med posten i dag..
Klem, Siri

Janne i Fagerlia sa...

Tror nok du har gode muligheter for å finne en vei videre med vevingen din. Det er jo heller ikke så mange som driver med dette i forhold til mange andre typer håndarbeide. Og flink er du uten tvil. Hva med salg på Epla?

Strikkebesta sa...

Ja, ikkje sant? Det finns så mange gode, kjekke menneske som byr på vennskap og respekt i bloggverda!
Kjekt å få ei slik uventa gåve, og kjekt at du fann inspirasjon i boka. Eg ser på det du lagar at du er ein stor estetikar, både i fargeval og form, så eg trur som dei andre som har kommentert her at du har gode mulegheiter for å få realisert draumen din. Lykke til!

Mona sa...

Ja visst är det helt fantastiskt hur mycket inspiration man kan få genom bloggandet. Och det är också roligt att kunna visa upp vad man själv gör för sådana människor som har liknande intressen som man själv.

Din fina blogg ger mig mycket inspiration. Senast måste jag bara prova att göra en sjal som den du visade (blå-svart). Det var ett spännande mönster och jag blev mycket nöjd med resultatet.

charlotte sa...

Denne boka ser kjempespennende ut, gleder meg til å se hva du vever!

Madame sa...

Det er da den dejligste bog, du har fået, Turid - smukke mønstre og farver! Den bog tror jeg du kan få meget glæde af.
Jeg synes, du har helt ret i, at blogging giver meget inspiration - det er også en daglige glæde for mig :-)

Linda sa...

Så flotte bilder av fine arbeider. Jeg har ikke vevd siden ungdomsskolen, men husker at jeg likte det godt!

Jeg er jo en "ny" blogger, og er utrolig imponert over hvor mye fint folk lager. Det er så gøy å smurfe rundt i blogglandia for å finne inspirasjon, som jeg blant annet finner her hos deg.

Ha en fin kveld!

Eli Betten sa...

Hei Ü
Helt enig. Har fått så mye inspirasjon etter jeg begynte å blogge - supermoro å følge med på hva andre gjør. Nå har jeg tilogmed heklet en liten grytelapp i bølger - og det gikk superfint, den ble rett og alt ting :) Tusen takk for hjelpen! Og gjør noe med drømmen da - det blir garantert suksess!
Ü

Marianne sa...

inspirasjonen er økt betraktelig hos meg etter jeg begynte å blogge - både med egne prosjekt og andres prosjekt. og drømmen starter et sted hvor målet er et annet sted, og på veien forenes de i skjønn harmoni hvor drøm blir virkelighet og målet realisert...

Birgitta sa...

Vad kloka tankar du skriver ner. Visst är det inspirerande att läsa vad andra bloggare gör. Vad fin din pläd blev i förra inlägget.
Den vävboken har jag aldrig sett och det verkar vara små fina vävar i den. Ska bli roligt att se vad du kommer fram till.
Önskar dej en skön onsdag.
Kramis Birgitta

Lotta sa...

Jag älskar alla dina handarbeten.
Du är verkligen skicklig.
Jag orkar inte hålla på med handarbetn nu för tiden för mina händer och axlar vill inte hänga med jag får njuta av andras konst.
Vilken härlig bok du fick Underbara vävnader...Inte konstigt att får ännu mera lust att väva.
Kramizzz på dig// Lotta

jannelea sa...

Du har skapt et deilig kreativt sted her og og jeg er spent på å følge deg videre! Ha en god kreativ uke!
Jeg ble inspirert til å blogge et av mine bølgetepper etter å ha lest her inne hos deg. Det kommer med sol på verandaen!

Smil fra meg!

Textilgaraget sa...

Väldigt fin bok du har fått tag på. det är alltid inspirerande att läsa nya böcker om vävning. Lycka till med vävarna. //MalinSj