torsdag 20. mai 2010

Ett år med blogging

I dag er det ett år siden jeg startet med fotografering og blogging. Det blir litt tid til ettertanke og oppsummering.

selvportrett4.png[1]Siden det første innlegget har jeg har skrevet en del om hvorfor blogging, betenkeligheter med blogging, håndarbeidsprosjekter, de positive sidene, fotografering, hverdagstanker, inspirasjon fra andre, kreativ utvikling og tid.

Denne gangen tenkte jeg ville gi en tilbakemelding til alle som leser bloggen min, for første gang, av og til eller følger mine små og store prosjekter over tid. Jeg setter stor pris på at du er innom, og kommunikasjonen som kan oppstå. Det som overrasker og gleder meg mest er det store nettverket med berikende mennesker som en finner på denne måten. Og ikke minst er det spennende hvordan kommunikasjonen går på tvers av landegrenser.

Nå er det en del som sier at kommentarer som blitt gitt til hverandre er overfladiske og lite konstruktive. Noen ganger kan det kanskje se slik ut. Men jeg mener at det er egen dynamikk i dette, der småord og lengre konstruktive tilbakemeldinger henger sammen med helheten. Det kan være en del av en større dialog som ikke umiddelbart er synlig. Og noen ganger er det rett og slett godt å gi hverandre litt oppmuntringer i hverdagen!

25 kommentarer:

Monstermønster sa...

Det kan sies mye om internett og blogging, men det som ikke alltid kommer frem er at det er mye skaperglede og hyggelige folk der ute på nettet. Og små kommentarer kan gjøre dagen god.

Unknown sa...

Enig med deg i det siste, jeg kommenterer bare hvis jeg har noe pent å si jeg. Ser det er mange som lager mange ting, men det må fenge meg på en eller annen måte for at jeg skal kommentere og det er det det samme om det er en blogger som har få lesere eller mange. Det er viktig å oppmuntre hverandre for det er med på å øke skapergleden og følelsen av å mestre og gir en et puff til å prøve seg på prosjekter man ellers ikke ville ha turt å prøve. Nå er jeg igang med å strikke sjal med engelsk mønster, det hadde jeg aldri gjort hvis jeg ikke var blitt oppmuntret og inspirert i bloggverden, her ser vi hverandre :) Ha en fortsatt fin dag og hjertelig til lykke med nye bloggeår :)

Unknown sa...

Tillykke med det første år !
Jeg holder meget af din blog og dine kommentarer hos mig :-)

Ugla sa...

Gratulerer med jubileet :-)

Du er inne på en problemstilling i forhold til kommentarer. De kan ofte virke overfladiske, men er de det? Flesteparten av oss leser blogger som avslapping. Hvis kravet er at vi skal gi dype meningsfulle kommentarer hver gang, så blir det lite kommentarer :-)

Jeg regner med at de fleste er som meg. Jeg vil gjerne gi et pip om at jeg leser bloggen og liker den, men jeg orker bare ikke finne på noe smart å skrive hver gang :-)

Så bak et hvert overfladisk hei-her-er-jeg-pip, så ligger det som regel en tankerekke som er litt større, men som man ikke orker å skrive. Så derfor tar jeg hvert pip som en oppmuntring :-)

Hege Synøve Kolstad Evensen sa...

Så sant som det er sagt!!!

Gratulerer med 1 års dagen:)

Martes atelie` sa...

Gratulerer med 1 års dagen. Noen få ord kan si mye. Det gir inspirasjon!
Ha en fin dag.
Klem

Marianne sa...

gratulerer med ettårs dagen din med bloggingen. som relativ ny i gamet må jeg si meg enig i dine betraktninger om kommentarer og tilbakemeldinger. jeg setter enormt pris på de kommentarene jeg får og tenker at de jeg skriver til har det på samme måte. selv om det kun er et ord eller en tanke, viser det at noe en har lagt ut har truffet vedkommende på en eller annen måte. dermed oppstår de mellommennekskelige relasjonene på kryss og tvers i blogglandet...
takk for dine innlegg og kommentarer!

Linda sa...

Gratulerer med ett år som blogger! Jeg er blitt en trofast leser og setter stor pris på alle innleggene dine. Jeg håper mine små kommentarer oppmuntrer deg til å fortsette å blogge fremover:-)

Lev Livet Lett Lokki sa...

Gratulerer med 1 års dagen!! Og du jeg er så enig med deg! Det har overrasket meg stort hvilket "miljø" det er her i denne bloggsfæren.
Også så mange knakende dyktige folk!
Og stadig treffer man på mennesker som inspirerer og gleder! DU er definitivt en av de!!
Ja dette tar jeg med i livet som en bonus!
Ønsker deg alt godt og håper du får en finfin uke!
Klem Lokki

Siw sa...

Jeg er helt enig :) kommentarer gleder, inspirerer og viser at man når inn til folk .. og skaper et slags miljø i bloggverden. Jeg skriver spontant kommentar på det som har rørt meg mest i en bloggpost :) slik sett er det ektefølt, og slett ikke overfladisk. Gratulerer masse med ett år! Går du for enda ett? Klem!

Eva sa...

Tillykke med 1-års-dagen. Jeg nyder at kigge indenfor hos dig, se dine flotte billeder og læse dine kloge betragtninger,- og jeg bliver inspireret af dit håndarbejde. Så jeg håber, du bliver ved at finde glæde ved at blogge.
Varme tanker fra Eva

Veronica sa...

Gratulerer med 1-års blogging! Nettopp din blogg er jeg ufattelig glad for at jeg oppdaget! Du gir så mye av deg selv, og jeg kan tenke meg at det er nettopp derfor du har dine betenkeligheter. Tror ikke jeg er alene om å inspireres av dine prosjekter, tanker og bilder. Jeg håper vi kan ta del i skapergleden din her på bloggen i laaaaang laaang tid fremover!:)

Groskro sa...

Gratulerer med 1-års dagen som blogger! :-)

Jeg henger meg litt på det "Ugla" skriver over her. Jeg synes i hvertfall det er hyggelig å få kommentarer, for da tenker jeg: "noen har sett mitt siste innlegg."

Liker veldig godt bloggen din, du ahar fine bilder, flotte håndarbeider og alltid en fin tekst.

Ha en fortsatt fin kveld :-)

Anonym sa...

Gratulerer med jubileum!!! Kommentarer varmer uansett om de er lange eller korte, gleden er møte mellom mennesker som kommunikasjonen skaper.
Kos deg i kveld.
Klem igi

Sylke Feldhusen sa...

Gratulerer så mye! Er enig i mye av det du skriver om blogging og kommentarer. Korte eller lange kommentarer, jeg blir glad for alle. Det er så mye positivt!

Og det er alltid hyggelig å stikke innom deg. Jeg kommenterer når jeg har noe å si, og når jeg får tid. Det er mye inspirasjon å hente hos deg, takk skal du ha :)

Ha en fin helg!

Pia sa...

Godt skrevet! Kommentarer betyr mye! Gratulerer så mye med 1 år! Du har en flott blogg!

Quiltefia sa...

Hei!! Gratulerer med års jubileet!! Jeg er en av dem som setter stor pris på bloggen din!! Og også at vi har truffe hverandre "på ordentlig" Og ikke minst er jeg imponert over bildene dine!! Klem fra AnneKari

Bestemor Drillo sa...

Gratulerer med året som har gått!
Du er en av de jeg er innom jevnelig og jeg liker bloggen og dine innlegg som jeg finner ærlige og gjennomtenkte! Det er ikke noe galt i å gi hverandre noen oppmuntrende ord i hverdagen for det er jo altfor mye av det motsatte!! Jeg koser meg hver dag med min stund ved pc hvor jeg får inspirasjon og et blikk inn i hverdagen til mange!! Ha en fin pinsehelg ! Klem fra bestemor!!

Fru Strøms Kvardagspussel sa...

Hei! Gratulerer med ett år som blogger. Liker kjempegodt å besøke bloggen din ☺ Jeg liker godt å få tilbakemelding på mine innlegg så derfor prøver jeg å kommentere til andre ☺

Klem fra fru Strøm

Tovepia sa...

Gratulerer med 1 år i denne verdenen! Enig med flere her, man kan ikke forvente de store kommentarene bestandig; en liten oppmuntring er trivelig og mye artigere enn alle som er innom og ikke legger igjen spor;)

ha ei flott pinsehelg og klem;)

ANNEPÅLANDET sa...

Hei hei! Gratulerer med ett års jubileum! Jeg er glad for at jeg oppdaget bloggen din - her er det koselig å stikke innom og mye god inspirasjon å hente. Håper du fortsetter i samme stil. Og jeg er helt enig når det gjelder kommentarer - alle kommentarer gleder, korte eller lange!

Else Marie sa...

Du har ret, jeg tror heller ikke det er så overfladisk som det umiddelbart kan se ud. Jeg læser dine indlæg men jeg kommentere ikke tit. Det betyder ikke at det er dårligt men ofte sætter det nye tanker/ideer igang. Og hvis alle skrev hvergang !!!!
Ha det til vi "mødes" igen.

Donald sa...

Det kan være en måte at skape nye kontakter og en måte at dele glæden ved bilder og text; og man får nye synsvinkler på tingene, det er næsten det vigtigste for mig.

Madame sa...

Tillykke med dit første år med blogging, Turid! Du er en dejlig inspiration - og det, du skriver, giver god mening for mig. Jeg nyder at kontakterne går ud over landegrænsen, og hos os i Københavnsområdet har det været berigende at mødes også i virkeligheden.

Ha' en rigtig god 2. pinsedag!

Nanne sa...

Du skriver så riktig. Det er flott å få tilbakemelding på innleggene en skriver, selv bare et lite hei. Bloggingen har gjort meg mer kreativ, og det tror jeg gjelder de fleste som har kastet seg på. Lykke til med det neste blogg året!