onsdag 4. august 2010

Nostalgi

nostalgi1[1]nostalgi[1]

Litt nostalgi med rips og hekla duk. Rips ble mye brukt som dessert tidligere, men nå er det ikke like lett å få noen til å spise rips. Litt synd det, og kanskje jeg ikke skal gi meg helt enda. Vaniljesaus vil nok gjøre susen! En periode heklet jeg mange duker, de fleste i hvitt bomullsgarn. Etter å ha ryddet, er det nok denne i grønt som faller mest i smak i dag.

17 kommentarer:

mymlen og my sa...

Fin grønnfarve på din hekla duk. Har også heklet en del duker for mange år siden, sist slikt var moderne, på heklenål 1,25 mm.
Tror de må være sendt til loppemarked, noen ihvertfall, det var synd.
Hilsen Mymlen og My

Sylke Feldhusen sa...

Fin duk! Jeg synes det er godt med rips. Spiser både bringebær og rips i muslien min :)

Ha en fin kveld! Klem

Tovepia sa...

Rips og vaniljesaus er favorittdesserten her!! I tillegg lager jeg ripsgele hver høst, så det blir spennende å komme hjem fra hytta for å se modningsgraden på ripsen;)...den bør jo være litt umoden til gele;)

Eva sa...

Det er en smuk dug:)

ANNEPÅLANDET sa...

Sukret rips med vaniljekrem (vaniljesaus + krem blandet) - nam! Det er sommerdessert nr 1!

Så fin duk! Jeg drev også å heklet spindelvevduker en gang i tiden. Men nå har jeg blitt så langsynt, helt umulig å se hva jeg driver med når det blir så smått. Noe må ha skjedd... ;-)

Ha en fin torsdag!

Merethe sa...

Heisann :) hvordan har du det i sommern? Har liksom ikke helt tid foran pcn om dagen... Nyter dagene som er med sol og varme. Dagen i dag har vært knall. Flott duk i en nydelig grønnfarge. Vi har flere ripsbusker og var og tittet på bærene i dag faktisk. Jeg drømmer om ripsgele...det spiste vi mye av da vi var små, mine søsken og jeg. :) Rips og vaniljesaus er også nydelig. Ha det flott Turid. :)

fru Storlien sa...

Fin duk! jeg spiser gjerne rips, men helst rett fra busken, og gjerne mens jeg løfter opp det grønne nettet...Og om det ikke er mulig, med vaniljeis. Det er godt det!

mette b sa...

Hvor dejligt stemningsfulgt :)

Marita sa...

Nostalgi i det bildet ja. Rips med vaniljesaus er godt, rips i pai er også godt. Nydelig duk!
Forrige innlegg: Det er Kjempespringfrø. Har sett den på et begrenset område ved oss her også, men jeg plukker den ikke. Synes den er pen :)

karna sa...

Jeg tenker på min mormor når jeg ser rips, det var liksom "hennes bær". Nydelig duk til ripsen, lekkert bilde det første.

Mona sa...

Vacker bild! Jag gör saft av största delen av mina röda vinbär, men endel mosar jag med socker. Det blir god "sylt" till gröt.
Kram, Mona

Oheidia sin fotoblogg sa...

Hærlig bilde det øverste og du er jo kjempeflink til å hekle!!! Jeg har alltid ønsket meg å hekle, men ikke strikke. Står på lista over det jeg ikke kan men skal lære meg :=)

Jeg spiste rips i går. Sønnen min plukket i hagen og de var kjempegode og sure - skulle gjerne hatt litt vanlijesaus på dem :=)

Hannesol sa...

Rart det der, hvorfor liker ikke så mange rips lenger? Nyplukka rips m/sukker i kaffekopp var en høydare når jeg var jentunge :)

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Rips og vaniljesaus er en sikker vinner her!

Flott duk på det værbitte bordet, rålekkert!

Fjellsnella sa...

Kjempeflott farge! Jeg elsker grønt :-) Tusen takk for at du la deg til som følger hos meg.

Livskrafter sa...

Åh jag är så galet fötjust i dina vackra bilder
Ha en fin dag
kram
Emma

Heidi sa...

Så fin duk :) Har selv en del som min flinke farmor har helklet, vurderer å farge noen slik at det blir fine farger da de fleste er hvite. God idé med en grønn :)