torsdag 23. september 2010

Garnutfordring

Jeg har fått en liten pose med garn, med utfordring om å lage en gevinst til et lotteri. Liker garn og garnutfordringer.  Prøver meg på et nytt pledd igjen, og denne gangen i bølgemønster. Hekler med ganske tykk heklenål i forhold til garnet. Garnet har noe ulik tykkelse, men tror allikevel det skal gå uten at pleddet blir altfor ujevnt i kanten.

b%C3%B8lgepledd4[1]b%C3%B8lgepledd1[1]

OPPSKRIFT PÅ BØLGER

Slik hekler du bølger. Legg opp luftmasker til den bredde du ønsker. Legg opp litt godt med masker, da bølgene gjør at arbeidet blir smalere.

Deretter 1 stav i hver av de første 5 luftmaskene, bølgetopp 3 staver i en luftmaske, 1 stav i hver av de neste 5 luftmaskene, bølgebunn 3 staver i 3 luftmasker som hekles til en. Dette gjentas.

I start og slutt hekles det alltid 5 staver, slik at arbeidet blir rett. Det må da økes eller hekles sammen, avhengig av om du starter og slutter med en bølgetopp eller bølgebunn.

11 kommentarer:

Eli Betten sa...

Oj, det ble en kjempekul effekt! Jeg har garn til ett bølge teppe i str ca 170*135. Foreløpig er det ca 170*20 - og har blitt lagt vekk en stund. Trengte litt pause før jeg (forhåpentligvis) går på igjen med ny lyst senere i vinter :)

Ha en fin dag!!

Margith sa...

God idé og smukke farver.
Knus.

Eva sa...

Det lotteri ville jeg gerne deltage i.
Så fine farver,- og det bliver fint med garn i forskellig tykkelse.

Michelle sa...

Fine farver. Jeg glæder mig til at se det endelige resultat af din udfordring.

Unknown sa...

Tror du vil få noe veldig fint utav det garnet. Gleder meg til å se det ferdig. :))

Randi sa...

Endnu engang ser det hammer godt ud. Du kan altså bare det der med en hæklenål :o).
Jeg ville ihvertfald gerne vinde det .

God aften.
Randi

Anonym sa...

For en spennende utfordring!
Morsomt å prøve seg frem med forskjellige garnkvaliteter :)
Ser veldig fint ut!
Klem Laila

Fjellsnella sa...

Tusen takk for at du la ut oppskriften. Jeg har lurt litt på det med bølger nemlig.
Flotte farger :-)
Ha en god kveld.

Unknown sa...

Så kjempefiine farger! Fikk faktisk lyst til å prøve meg på et bølgeteppe selv (når heklelysten en gang kommer tilbake sammen med høstkulden) :-)

Quiltefia sa...

Hei!! Du er skikkelig på hekklern for tiden!?:-) Arbeidene dine blir veldig fine!! Jeg har ikke klart å finne noen nye dager, det er litt travelt for tiden. Men jeg skal se på det!! AnneKari:-)

Anonym sa...

Hei.Kjempe fint.Har så lyst å prøve med slik mønster.Det har jeg aldrig prøvd.Tusen takk for oppskriften.Det må prøves.Ønsker deg en riktig fin helg.Klem fra Bodil.