fredag 28. januar 2011

Oppskrift på hals i tykt garn

For noen dager siden viste jeg bilder av halsen jeg har strikket. Som mange ganger tidligere glemte jeg å skrive noe om garn, antall masker osv. Her kommer litt mer detaljert oppskrift.

Har lagt opp ca. 200 masker på en tykk rundpinne. Garnet jeg har brukt er trysilgarn fra europris. Før jeg startet på første omgang, vridde jeg strikketøyet på pinnen to ganger. Har beskrevet nærmer dette med vridd hals her. Arbeidet strikkes med to rette og to vrange masker rundt. Totalt strikket jeg 30 omganger. Resultatet er en hals som kan tas tre ganger rundt hals/hode. Den er muligens blitt noe lang, i og med at denne kombinasjonen av rette og vrange masker gjør at arbeidet strekker seg litt i bruk.

13 kommentarer:

Merethe sa...

Heisann Turid. Så fine innlegg du har hatt siden sist jeg var her inne hos deg. Flott strikket hals. Den så god ut. Må da være deilig å få den flere ganger rundt halsen.
Ja nå har jeg fått opp veven min. Greid det sjøl :D litt stolt må jeg få lov å være for jeg har aldri gjort det før. Så nå holder meg på med noen prøver for å bli kjent med veven.Og du har vært en meget god inspirasjonskilde for meg!! GOd helg til deg.
Klem Merethe

"Romfortrivsel" sa...

Ja, Trysilgarn er jeg veldig glad i. Jeg synes det er godt og mykt og holder godt på fargen. Jeg bruker det i kluter, og da hiver jeg det på 60 grader, og det går utmerket.
Riktig god helg til deg!!

Tino sa...

Så lekker farge det var på halsen, og god og varm ser den ut til å være også.
Klem T

Ruths datter sa...

Kjempefint. Alt er notert- Oppskrift,vridning og garn. Ønsker deg en fin helg,Turid.
Klem

naturglede/Randi Lind sa...

Flott da! Jeg burde visst finne fram mine strikkepinner igjen. Det er koselig arbeid. God helg!

Tovepia sa...

Smart måte å vri halsen på, takk for oppskrift!
Nyt helga, klem fra meg;)

Eva sa...

Det er så smukt med det farvede tørklæde i sneen.

Vilma sa...

Tak Turid , det er så smukt :-)

Jatte sa...

DENNE skal jeg prøve ut!
Takk for oppskrift♥

Go helg,
KLem Jatte♥♥

karna sa...

Nydelig fargekombinasjon nå som vi ser lysere tider. Har vært dårlig med hilsner i det siste, men er nå fortsatt på nett. Driver med halser her å, og på den 6. har jeg knekt litt av den praktiske bruken.

Tonemor sa...

Tusen takk for oppskrift. Smart måte å gjøre det på.
Klem Tone

Unknown sa...

Flott og fargerikt skjerf... :O)

klem

jannelea sa...

Takk for inspirasjon. Jeg skal se om jeg finner passende garn og legger opp til et i helgen, muligens med justert maskeantall, linker til deg i tilfelle.