onsdag 6. januar 2010

Pågangsmot

“Du må ta din vinter, ta din frosttid,
la deg gjennomherje uten kny.
Da skal også dine vårdøgn komme
og din makt og mulighet bli ny”

Louis Kvalstad, norsk forfatter og kunstmaler

eple1afrost1a   

Vet ikke om jeg er helt enig i dette sitatet! Kanskje en noen ganger rett og slett må “kny”, stoppe opp, endre noen reaksjonsmønstre og hvordan en løser utfordringer. Kanskje det er dette som er virkelig pågangsmot, og som gir en vår der noe helt nytt spirer.

Takk for utfordringen fra Sommertid om å være med i sitatstafetten hos Petunia. Jeg gir utfordringen videre til Siri med bloggen Resirikulert og AnneK med bloggen Quiltefia. 

11 kommentarer:

Kort og Søm sa...

Er nok enig med deg der.

Ha en fin dag,
klem fredrikke :o)

Hobbygåsa sa...

Nydelig!
Men jeg tror jeg faktisk må få kny litt av og til jeg også :-)

Quiltefia sa...

Hei!! Jeg tok utfordringen din:-)!! og har sendt den videre.....Det blir veldig vakkert det du vever!! Jeg har satt opp en bord-vev en! gang i livet mitt, og han jeg er gift med så sitt snitt i å veve det opp på null,null nix!! Så jeg tror jeg skjønner hva du mener!! Klem fra AnneK:-)

Mine Blomster sa...

Hei Turid
Sååå koselig med et nytt ansikt inne på min blogg...
En utrolug fin blogg du har her, med noen ord til ettertanke ser jeg. ja det er godt å kunne skrive ned noen ord innimellom...særlig når alt går på tverke...Alle de kode trøstens ord da, har vært utrolig fint å ta med. Ja, du sier jeg tar det fint, det har kansje noe med alder å gjøre... Jeg orker ikke å stresse lenger, og må bare prøve å gjøre det beste ut av det... Hva slags valg har vi egentlig?? ;O)
Jeg vil gjerne sette meg som følger og leger deg på min blogg, for jeg kommer gjerne tilbake for å se, lese og høre hva du har neste gang jeg stikker innom. Utrolig flink i håndarbeid og.. Er det jobben din eller ren hobby??
Bloggen din er også så ren og fin, oversiktlig. En fryd å bla seg igjennom....
Så fikk du dagens Superlativer ;O))))))
Ha en fin kveld
Varm hilsen fra Birgitte

Petunia sa...

Takk for at du tok utfordringen og ble med på sitatstafett!!
Jeg tror jeg må si deg enig med deg at å ikke kny, er ikke riktig i alle sammenhenger. Av og til må man rett og slett å ta skjeen i den andre hånd, brette opp ermene og gjøre tingene på sin måte/finne sin egen utvei.
Veldig fint at du sendte den videre også:)

Anne sa...

Bildene dine, DET er kunst det :-)

Sommertid sa...

Det her ble jo kjempefint, bildene er flotte.
Ha en fin kveld videre. håper du ikke fryser for færlt om dagene.

Spiderdama sa...

Kjempeflotte bilder og ord:-)

Mia sa...

Hadde livet bara varit sol, ville det fort bli en ørken..
Jag tror lite på variationen i livet, men att ta det utan att kny? Det är inte bara enkelt..

Madame sa...

Jeg synes, det er en dejlig idé med jeres citatstafet! Og du får vist citatet på smukkeste vis med dine billeder, Turid.

Irene sa...

Flotte frostbilder ... det er noe, nesten magisk, over mange av dem som legges ut på bloggene nå om dagen! Får lyst til å strene ut i kulda og knipse i vei .... men jeg må uffe meg litt innimellom, når kulda nesten river neglene av fingertuppene!