onsdag 18. november 2009

Tråder og gråvær til besvær!

1a4a 7a 6a3a5a

Besværet er ikke så veldig stort. Men jeg trenger et råd om hvordan feste tråder på en best mulig måte i et elastisk strikket skjerf. Opplever at når trådene blir sydd inn, vil enden skli ut og det blir sånne løse tråder i skjerfet.

Gråværet og mangel på lys er en utfordring for min fotoglede. Tror jeg må ønske meg et stativ til jul, det er så og si helt umulig for meg å holde kameraet stille når jeg fotograferer. Det må være et stativ som er lett å bruke og ikke for tungt, og som passer mitt canon-apparat. Gjerne et stativ som det er mulig å bruke i lav høyde :-). Bruker dere stativ? Tips mottas med takk!

13 kommentarer:

Unknown sa...

Tænk har slet ingen gode råd at give..Men må bare lige endnu en gang, nyde dine smukke billeder :-)

Gry Offernes sa...

Enten stativ, eller objektiv med lavere blendertall. Jeg holder en knapp på de siste valget, dersom man har råd. Stativet er så i veien hele tiden, synes. jeg.

Hobbygåsa sa...

Lekre bilder, blomsterfarger og skjerffarger i flott harmoni. Jeg bruker ikke stativ, men det er nok bare å innse at det er det som må til :-) Jeg syntes det er så utrolig klønete å drasse rundt på... Har nettopp vært i butikken FotoVideo i Oslo for første gang, åh for et fotoparadis :-) Anbefaler deg en tur innom der, snakk med betjeningen, de gir gode råd!

linsky sa...

Jeg har et digert ett, som jeg aldri orker å bruke..
Enig i at gråværet er til besvær!
Jeg er lei av været, det er så trist.

Quiltefia sa...

Hei!! Det er nesten ikke vits å ta bilder om dagen.... Grått, grått grått!! Men idag tittet solen fram hos meg!! Skygger i stua!! Det har kommet en såkalt gorillaklo inn i heimen, men jeg har ikke prøvd den ennå. Man kan klemme "fingrene" rundt f.eks en gren. Men et lite stativ funker også. Hva med å feste frådene langs kanten, vertikalt!? AnneK:-)

Birgitta sa...

Hej! Jag tror att du ska fästa trådarna lodrätt i kanten i rätt färg så syns det inte så mycket. Stativ eller inte, jag vet inget om sådant.
Ha en mysig onsdagskväll.
Kramis Birgitta

Vibekes lille ullne sa...

Jeg synes også fotografering er en utfordring i novembemørket. Vi har stativ, et stort ett. Jeg bruker det stort sett inne til stillbilder så jeg slipper blits. Men som de andre sier, er det litt til besvær siden kameraet blir så "fastlåst". Er likevel glad for å ha det nå. Kommer nok i tillegg til å investere i en bedre blits etterhvert. Ha en fin kveld! :)

charlotte sa...

Du får prøve å ta noen attersting, da burde det ordne seg. Lykke til!

Bodil sa...

Så lekre sjal du strikkar :)

Mia sa...

Jag säger som Birgitta, fäst dom lodrätt i samma färg som tråden, om du syr dom uppover en rätmaskerad på baksidan, först upp i den ena halvan av maskan, sträcker lite på sjalen och sen ner i den andra halvan, sträcker igen och tillbaka upp där du startade så brukar dom både bli osynliga och hållbara, för när man stickar ribbstrikk ser det inte pent ut att sticka inn garnändarna under arbetets gång..Passa bara på att sy stygnen så dom ser ut som maskorna du syr om..

Janne i Fagerlia sa...

Synes bildene dine er kjempebra jeg (uten stativ).

ANNEPÅLANDET sa...

Jeg har stativ, men bruker det ikke alltid. Kjøpte det på FotoVideo i Møllergata i Oslo for rundt tusenlappen. Lite og lett, med masse innstillinger i alle retninger, og enkelt å stille inn. Veier nesten ingen ting og er greit å stikke i sekken om du skal ut på tur også. Ambefales!
Ellers er vel det beste fotorådet akkurat nå å vente på lysere tider... ;-)
Strikker forresten nesten maken skjerf som deg! Aner ikke hvordan jeg skal feste trådene uten at endene "kryper ut" etter kort tid...

foto CHIP sa...

Vackert komponerad bildsuit :)
Jag blir lite sugen på att sticka igen :)