fredag 21. mai 2010

Grytekluter i en fart!

3[1]4[3]

Disse gryteklutene er superraske å hekle. Jeg har brukt rimelig bomullsgarn og heklet med dobbel tråd.

Legg opp 33 luftmasker med dobbel bomullstråd.

1. omg: Hekl 5 staver i de første 5 luftmaskene. (Første stav hekles 3 luftm). Deretter hekles *bølgetopp: 3 staver i en luftmaske, 5 staver i 5 luftmasker, bølgebunn: 3 staver i 3 luftmasker som hekles sammen til en* dette gjentas ut omgangen.

2. omg: Snu arbeidet. Hekl på samme måte. I start og slutt hekles det 5 staver, slik at arbeidet blir rett. Det må da økes med en maske i enden og starten med bølgebunn. I enden med bølgetopp hekles de to siste eller første stavene sammen, det vil da se ut som to staver, men telles som en.

Gryteklutene hekles slik fram og tilbake til du har en kvadrat. I starten ser det ikke helt rett ut, men etter noen omganger vil grytekluten rette seg opp. Der det ikke er så lang avstand mellom garnskifte trenger du ikke klippe av garnet, men lag en liten bue på garnet når du fører det opp til den nye omg.

Avslutning: Hekl fastmasker rundt grytekluten, med tre masker i hvert hjørne. Tilslutt har jeg heklet en hempe med kun en tråd. Først 20 luftmasker, deretter 25 fastmasker rundt løkka.

Når du først har taket på bølgehekling så er det veldig raskt og enkelt. Gi meg beskjed hvis det er feil eller noe uklart i oppskriften. Lykke til hvis du også hekler deg noen nye grytekluter :-)

15 kommentarer:

Linda sa...

Så fine de ble! Tusen takk for at du deler oppskrift. Disse setter på to-do listen min! Fint lite prosjekt å ha i stellevesken når vi er ute på tur:-) Ønsker deg en fin helg!

Linda sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Eva sa...

Tak for opskrift. Nu vil jeg prøve!
God fredag.

Unknown sa...

Så fine de ble, disse kan jeg risikere å begå en gang også, synes spesielt den grønnfargen du har valgt gjorde seg godt :)

Veronica sa...

Så flotte de var! Herlige farger!!:)

Ragnhild Furulund sa...

Takk for oppskrift! Kanskje det er det jeg skal gjøre i pinsen:)

Ønsker deg en god og lang helg!

Ragnhild

Tovepia sa...

Takk for oppskrifta! Dette kunne vært en start for meg, så får jeg prøvd bølgemønsteret!

Ha en fin kveld og klem;)

Donald sa...

Det er smukke lapper, jeg fik et par håndlavede lapper, røde med hvid kant, af min svigermor og jeg har dem stadigvæk :-)

MiA sa...

Så somrigt vackra grytlappar :)

Självklart får du översätta mönstret till de afrikanska blommorna. Låt de bara ha kvar namnet. Och, vi blir jätteglada om du lägger en länk i Flick-gruppen för blommorna. I diskussions-forumet finns flera trådar med mönster på olika språk.

Ha en skön helg!
MiA

Birgitta sa...

Verkligen fina grytlappar och de ser så enkla ut att virka.
Önskar dej en skön pingsthelg.
Kram Birgitta

Stubbetufsa sa...

Takk for oppskrift! Kanskje jeg prøver disse med mattefiller!
Klem!

Lev Livet Lett Lokki sa...

SÅ vakre de ble, også med bølget form - DE var nydelige!! Tusen takk for oppskriften - skal se det blir finfine grytekluter her!
Ha en strålende fin langhelg!
Stor klem fra Lokki

Janne i Fagerlia sa...

Bølgehekling er morsomt. Har prøvd meg på dette tidligere, men ikke akkurat samme teknikk som du beskriver her. Tror jeg skal prøve denne også. Takk for at du deler med oss. Kos deg i pinsehelga!

Mirdiz sa...

Utrolig tøffe grytekluter! :)
Takk for at du deler oppskriften, disse må jeg prøve meg på! :)
Legger deg til i blogglisten min:)
Ha en fortsatt fin helg! :)

Lena Eliassen sa...

Hei! Utrolig fine grytekluter! De må jeg prøve meg på, men hvilken str har du på heklenåla? God helg :)